Kampen mellan det onda och det goda

Jag sitter och pluggar och läser om kampen mellan det onda och goda. Förändringar tar lång tid, att göra för många förändringar på en gång är svårt. Jag är redo för nästa steg, att tänka igenom de valen jag gör ur fler perspektiv än bara kcal/näringsinnehåll/fett/kolhydrat/protein mm..

Jag tänker så klart på antioxidanter, mineraler och vitaminer.

Vår kropp kämpar varje dag med fria radikaler som lever rövare i vår kropp. Bovarna kommer från luften vi andas, passiv/aktiv rökning, ultraviolett strålning från solen, radioaktiv strålning (radonhus, kärnkraftverk mm)

The good guys heter Antioxidanter 🙂 Det finns många olika sådana, är mer som Justice League än en ensam Batman som kämpar mot ondskan. För att få i sig hela floran av de olika antioxidanterna så behöver vi få oss variation av frukt, bär, grönsaker, nötter, frön och fullkornscerealier och rotfrukter.

När vi ändå är inne på ämnet så finns det många olika proteiner, mineraler och vitaminer också och bästa sättet att säkerställa att vi får i oss dessa i variation är att äta variationsrikt. Så nu ska vi mer noggrant följa upp att vi verkligen har fisk 2 dagar i veckan, kyckling/fågel 2 dagar i veckan, animaliska produkter 2 dagar i veckan. Vi ska mixa frukt och grönsaker och bär i olika former, smaker och FÄRGER.

Vi gör det nog ganska bra idag, men imorgon ska vi börja göra det ÄNNU bättre. Kram på er!

Justice League!!!

 

 

 

 

 

 

 

Justice League?

3 kommentarer Lägg till din

  1. Maria Mollstedt skriver:

    Så rätt! Så sant! Så underbart att lära!

    Kram kloka du och tack för att du delar 🙂

  2. Trillingnöten skriver:

    Superintressant att läsa! Och tack för att du delar med dig av din nyfunna kunskap 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s