Söndag

Hmmm,  vaknar opigg. Inte sjuk direkt, bara utan energi och när jag gör ngt som tar lite energi så får jag ont i halsen  (typ som sår/blåsor) så jag tar det lugnt. Enda utflykten igår var en sväng till nya huset och spana lite.

I övrigt så satt jag framför Tjejvasan och jobbade på mitt arbete om kost. Det är lätt att bli lite hypkondrisk när jag  inser hur många olika sorters byggstenar som krävs för att hålla kroppen stark och frisk. Det är lätt att välja det enkla till maten, ex broccoli och tomater som grönsaker varje dag men  då missar vi många olika näringsämnen som  kroppen behöver så nyckeln är variation.

 • Fisk/skaldjur (B12, selen,  protein, zink (speciellt ostron) , omega 3 fettsyror)
 • Fullkornsbröd, ärter, bönor,  linser, gröt, (Järn, zink)
 • Nötter,  mandlar, frön (Järn, zink, selen)
 • Mjölk, fil, ost (Vitamin D, Jod, Kalcium)
 • Valnötter, Linfrö, linfröolja, rapsolja (Omega 3,)
 • Ägg (riboflavin, protein, vitamin B12, selen, protei)n
 • Grönsaker som är oranga, röda, och gröna bladgrönsaker (Vitamin A)(Ät minst ½ kg grönsaker och frukt, olika sorter varje dag)
 • Musslor, tonfisk i vatten, torkade sojabönor, bovete, paranötter, grönkål, champinjoner (Krom)

Jag ska som sagt bli bättre på att planera och handla mycket olika saker och variera bättre. 2 dagar fisk, 2 dagar kyckling, 2 dagar animaliskt protein i veckan, olika sorters grönsaker, olika frukter, äta mjölkprodukter mm.

Nu kokar soppan på spisen för 2 av kommande veckans middagar och i eftermiddag så åker stooora ekologiska kycklingen in i ugnen. Den blir middag  idag och tisdag + lunchlådor. Nu ska jag sätta mig och plugga igen och följa mina kompisar som åker Vasaloppet.

Vad händer hos er? Kram!!!

6 kommentarer Lägg till din

 1. HelenaE skriver:

  Haha, jag blir galen här med, när man lär sig allt om kost och träning. Jag vill bara radera ut allt jag nånsin gjort och typ börja om på noll..! 🙂 Krya på dig och hoppas du känner dig bättre snart. Mycket tråkiga småsaker nu för dig, med hälsan. Men roliga materiella saker; ett nytt hus!!!! Avis! 🙂

  1. Hej Helena! Det är ok med kroppen, jag är tacksam för alla härliga bra dagar som finns:-) Passar på att plugga nu när jag ändå måste still:-) Huset känns jättespännande, håller tummarna för arkitekt möte på fredag:-) kram!!!

 2. Beatatjata skriver:

  Intressant läsning, Jag tror också att jag är redo för nästa kost-steg. Fast jag ligger ett antal steg bakom dig. Funderar på min väg till bättre balans, tankarna ska redas ut lite först!

  Ang fysiska läget tror jag vi har det ganska samma just nu, lite för mkt omkring oss? För mig ”larmar” iaf kroppen så här mkt tidigare numera, vilket är bra, då hinner man dra i bromsen. Denna veckan sammanföll dessutom med pms:et from hell OCH magsjuka så jag har inte varit helt rolig att leva med…:-). Kram!

  1. Japp, nu behöver vi bromsa lite, Beata. Skönt att vi håller koll på varandra:) Jag kan peppa dig med kosten om du peppar mig med nya mål:) Var rädd om dig och kom ihåg att du är BÄST! Kram!

 3. Ann-Louise (N) skriver:

  Det där med kosten är inte helt lätt… Men man lär sig hela tiden. Vissa saker är bara lite svårare att ändra på.
  Hoppas du har vilat ordentligt i helgen och att du känner dig pigg i morgon. Jag åkte skridskor med barnen idag, det var ingen vidare is men vi hade en rolig stund ändå. Sen blev det ett träningspass på e.m. Nu känner jag mig trött i både armar och ben… 😉 Kommer säkert att sova gott! Kram

  1. Härligt att du fick in både familjemys och träning. Jag hoppas att jag vaknar frisk imorgon:) Har vilat massor i helgen och pluggat, pluggat, pluggat.. Massor med kramar!!! Sov gott:-)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s