Löpintervaller med effektivitetstips

Idag stod det intervaller på schemat så på tåget hem igår så hittade jag på ett program som skulle få mig att vakna ordentligt:) Oväntat så sa gullungen att han skulle följa med ut på morgonen  men endast på jogging delen. Bra start ändå, sedan hoppas jag att han hänger på längre om ett tag:)

Vädret är molnigt och väldigt fuktigt idag, typ som en stor ångbastu…

 1. Jättebra app till iPhone mfl är Ultratimer
 2. Jag bygger nya pass där och sparar med bra namn så när fantasin tryter så plockar jag fram dem:) Fördelen med att bygga pass dagen före är att jag är mer ”elak” då än om jag hittar på dem i stunden när jag ska göra dem. (Bra namn för mig = bra beskrivande namn )
 3. Note to self! I och med att jag har telefonen på armen så ser jag inte displayen… Behöver tydliggöra när passet förändras med ljud. Ex när jag går från sprintläget till avslutningen jogg 5 minuter. Jag trodde det var SPRINT igen men det var ju dags för nedvarvning… Jag vill inte behöva titta på telefonen, då tappar jag nyttan lite med både armhållare och app och effektiva korta program:) Byt signal så att jag förstår skillnad på sprint, vila och jogg:)
 4. Jag hinner inte få ner pulsen ordentligt på de längre delarna av intervallerna (30 sek och 40 sek) så jag behöver längre återhämtning där om jag ska få ut max av mig själv och öka min fitnesslevel.
 5. Såhär var dagens program:
  1. Uppvärmning med pinne och skumrulle
  2. Gick 400 meter (ca)
  3. Jogga 5 minuter
  4. Sprint 10 sek – Vila 20 sek – Sprint 20 sek – Vila 20 sek – Sprint 30 sek – Vila 20 sek – Sprint 40 sek – Vila 20 sek
  5. Upprepa 7 gånger
  6. Avslutade med 8 minuter jogg (står 5 i schemat men jag har var inte hemma ännu)
 6. Såhär BORDE dagens program sett ut:
  1. Uppvärmning med pinne och skumrulle
  2. Gick 400 meter (ca)
  3. Jogga 5 minuter
  4. Sprint 10 sek – Vila 20 sek – Sprint 20 sek – Vila 20 sek – Sprint 30 sek – Vila 30 sek – Sprint 40 sek – Vila 30 sek
  5. Upprepa 7 gånger
  6. Avslutade med 5 minuter jogg20130807-080441.jpg
 7. 20130807-073050.jpg

2 kommentarer Lägg till din

 1. Ann-Louise skriver:

  Härligt att få med gullungen! Han ser lite rädd ut på första bilden… 😉
  Ibland lurar jag med Stor på en pw, det är mysigt att få prata lite med henne själv – tjejsnack 😉 Saknar henne massor men jag har fått ett par sms i alla fall. Liten saknar henne oxå så vi tröstade oss med bio och popcorn igår! Ha en bra dag, kram!!!

  1. Tänk att bio och popcorn kan bota så mycket:) Det är min bästa medicin:) Gullisen var nog lite rädd, han tycker ju att jag är monstertränad (vilket inte är sant), lite kul att skoja till det lite också inför kameran. Han var ju dock bara med i 8 minuter och sprang själv 8 min hem… Kram på dig!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s