På tal om stretch

Jag är lite fundersam…

Jag vill verkligen hitta bästa stretchen som kör igenom hela kroppen, gärna tidseffektivt under 30 minuter, för att göras minst en gång per vecka.

Jag vill ha en ”trevlig/rofylld” DVD att följa för att inte kunna ”fuska” utan göra det ordentligt och med rätt fokus.

Men jag vill gärna också titta på något intressant under tiden såsom Biggest Loser så att tiden går fort medan det gör ont..

Jag vill ha minimalt med löst snack och 100% fokus på övningarna.

Egentligen älskar jag YogaWorks men det är antingen för nybörjare och låååångsamt ELLER fokus på att träna, tyvärr har de inget med stretchfokus.

DVD:erna nedan är de jag hittar som låter ”rätt”. Notera att det är Pavel som håller i den sista skivan 😉 Här är en länk med övningar 🙂

Har ni någon erfarenhet av DVD:erna nedan? Jag överväger att sätta ihop ett eget program.. Ska finurla på saken…

 

6 kommentarer Lägg till din

 1. AmandaP skriver:

  Jag behöver oxå strecha, men inget bra förslg på dvd, då de jag har absolut inte uppfyller mina krav…tror kanske oxå det bästa är att sätta i hop ett eget strech pass som passar för en själv,

 2. Jag behöver oxå bra stretch pass. Yogan jag gör är verkligen inte stretch utan mer träning och min kropp rooopar efter ordentlig stretch nu. Vi kan väl hjälpas åt och hitta bra DVD eller sätta ihop ett bra pass. KRAM!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Härligt, Betty! Då jagar vi ihop eller mixar ihop något 🙂 Kraaaam!

 3. Jessica skriver:

  P90X har ett entimmes stretchpass som är superbra! Dock inte under 30 min som du ville ha, men jag rekomenderar det varmt 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack Jessica! Det måste jag leta rätt på 🙂 Taaaaaack!

 4. Om du gör ett eget vill jag härma!!

  Jag har ett vagt minne av att sett något om funktionell stretching som Katarina Woxnerud (heter hon så?) håller i. Tror jag testat en kortvariant på en dvd jag har någonstans… Något sådant skulle jag vilja ha i ett längre pass! Fast jag kanske borde köra på yoga? Vill dock gärna ha något som känns lite men ändå inte är för jobbigt, som du säger ska det vara lugnt och återhämtning. Ska researcha lite på woxnerud och se vad jag kan finna så får vi slå våra kloka huvuden ihop sen!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s