Kompassriktning – magkänslan

Idag ringde en härlig vän och hade en sämre dag, eller rättare sagt så upplevde jag att hon hade tappat sin kompass riktning. Låt mig hämtautveckla min tanke:)

Börja med att ta ett vitt papper. Skriv upp de saker som är absolut viktigast för dig. De sakerna som gör att det är värt att vakna på morgonen och som gör att du somnar gott på kvällen.

Ex:

 • Njuta av gullungen och vara närvarande och bra mamma
 • Vara nära mannen och ge och få kärlek i vardagen
 • Träna hårt 5 ggr i veckan så att jag har en stark och uthållig kropp
 • Äta nyttig och bra mat så att jag känner mig stark och uthållig
 • Ha kul på jobbet och jobba nära mina jobbarkompisar och ta beslut som ligger i linje med mina värderingar
 • Ha en bra balans i livet

När du gjort det så stannar du upp en stund och känner efter hur livet känns när du lever det livet och har de aktiviteterna som är i linje med dina viktiga saker i livet. Det känns lätt, roligt, du hoppsar liksom fram och du känner att du går åt rätt håll i livet.

Tänk nu att du börjar göra tvärtom, ex för mig: Jag hinner inte göra läxor med gullungen, jag är irriterad och sur och blir orimligt upprörd över att han ex välter ut lingonsylten på golvet, jag har inte tid för en puss på morgonen till maken, jag jobbar så mycket att jag börjar äta skitmat och missar träningen mm. Tänk efter hur du mår nu när du istället för att ha målen i sikte så har du dem i ryggen, du går helt fel väg? Lite ont i magen? Trött? Sliten? Osäker på om du ska göra den här saken eller inte/velar i beslut…

Jag tror att de där olustkänslorna är din inre kompass som talar om för dig att du går åt fel håll, du är inte längre på väg åt det håll du vill.

Stanna upp, titta på dina val, och gör det som gör att du kommer upp på DIN väg igen. Det kommer att gå lättare och du kommer att må bättre igen:)

Det viktiga är inte att alltid göra rätt, det viktiga är att göra mer bra val än dåliga.

10 kommentarer Lägg till din

 1. Elizabeth skriver:

  Jättebra skrivet!

 2. Anna skriver:

  Helt rätt, du satte pricken över i:et. Jag har tänkt i dåliga banor ett tag, men har sagt att jag ska ta tag i de hela sedan dess. Idag kom jag fram till att jag måste ju göra något åt saken, de kommer inte själv och genast känns det bättre. Jag ska i rätt riktning, så är det bara 😀

  1. Heja dig Anna:) Kram!

 3. Ann-Louise skriver:

  Så bra skrivet! Något jag behöver och ska jobba med. Som Anna skriver, det kommer inte av sig själv…

 4. Pia skriver:

  Jättebra inlägg! Du är klok Lotta 🙂

 5. Som sagt, klok som en bok. Och nu är jag gladare. Kram från vännen 🙂

 6. Marie skriver:

  Åh, så bra skrivet. Jag har nog en rätt bra inre kompass men ibland kan jag tappa fokus och bli missnöjd pga oviktiga småsaker. Det vore säkerligen bra att verkligen skriva ner det som verkligen är allra viktigast för mig och som gör att jag mår bra. Ibland kan jag nämligen lura mig själv och önska att jag var lite annorlunda än jag faktiskt är!

  1. Det kan jag känna igen mig i:-) I min fantasi är jag mycket roligare och äventyrslysten:-)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s