Skador

Jag minns inte riktigt när i tiden men ca 1-2 år sedan så hade jag och Betty en utmaning i hur mycket bättre vi kunde bli på

20130317-093845.jpg

armhävningar. Det innebar att det i princip tränades armhävningar varje dag och då skadade jag framsida axel/lilla bröstmuskeln. Det tog nog nästan 9-12 månader innan jag kunde köra på ordentligt igen och jag känner av skadan lite i varje pass sedan dess.

Idag så slog jag upp skadan igen medan jag bara positionerade mig för att göra en övning, helt galet. Jag körde klart passet, hämtade ispåse och lindade fast den på axeln medan jag körde klart cardio delen på crosstrainern.

Nu har jag tejpat axeln (som jag lärde mig förra gången) och kyler i omgångar under dagen. Jag försöker peppa mig att jag får träna rumpa och springa mm ett tag. Med tanke på att maken fått ta på mig kläderna för det gör så ont så antar jag att träning överkropp är att glömma i några dagar och i värsta fall veckor/månader…

Jag har dock mitt braiga humör kvar och funderar på andra saker att träna under tiden, tur att det händer mig kanske? Kram!

 

11 kommentarer Lägg till din

 1. Lykke skriver:

  Nej vad trist med skador. Beundransvärt dock att du ser så positivt på det hela ändå! 🙂

  1. Ingen idé att sura, får hitta annat att fokusera på:)

 2. Ann-Louise skriver:

  Grym du är som kan se positivt i saker… Jag tycker lite synd om dig så länge 😉

 3. beatatjata skriver:

  Jag vet när det var, hösten 2011 för jag var på också och lyckades sedan på juldagen ramla i en trappa och dra av ena axeln (typ, den gick ju inte av förstås…) och efter det fick jag både din rehab-tejp och ditt rehab-program (du hade redan skadat dig :-)). Tog lika lång tid för min axel att bli bra. Nu har jag oftast problem i den andra axeln, faktiskt. Drar upp den titt som tätt och får väl acceptera att jag har lite kassa axlar…

  1. Tack Beata! Jag har tejpat igen och kylt. Köpt en sak för att se om det hjälper..

 4. Maria skriver:

  Nej! Usch så tråkigt. Har också en gammal skada där som blossar upp då och då. Märker skillnad när jag slarvar med uppvärmning. Är ju så trist när man har ont & ont gör det. Särskilt när man ska sova tycker jag, ligger ofta just på den sidan.
  Hoppas du blir bättre snart!!

  1. Jag gjorde illa mig 80 min in i passet men uppenbart så gjorde jag ngt fel.. Kram på dig!

 5. Pia skriver:

  Jättetråkigt 😦 Imponeras av din positiva inställning! Vet inte om jag lyckats med det… Kram!

 6. Maria S skriver:

  Fy så tråkigt. Jag minns den utmaningen, jag var oxå med. Kram

  1. Ja det var du ju:-) Kram

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s