Söndag med spöken

Godmorgon Webbisar!

När jag fick ur nian så hade fröken skrivit en dikt till alla i klassen och till mig skrev hon (jag bodde utanför Göteborg då):

”Lottas liv är som loopen, ibland går det upp och ibland går det ner. Men om Lotta blir berömd så bli inte snopen, för hon kan mycket och ännu mer” Mycket fint skrivet av en härlig fröken som såg en liten människa växa upp med mycket skit i bagaget (lite halvjobbiga familjeförhållanden om man säger så)

Just nu är nog livet i en dal, och så är ju livet ibland. Det finns massor som funkar bra och som jag är OERHÖRT tacksam för, såsom min familj är frisk, mina fina vänner, er, vi har tak över huvudet och mat på bordet osv osv. Dock har jag en väldigt jobbig period i arbetet och det tär på mig och nu har det tydligen börjat knapra lite på psyket. För mig innebär det ofta ”fetpanik”, matångest, ”fulnoja” och andra saker på samma tema. Jag provade klänningar inför fredagens julfest och jag såg ut för hemsk ut. Jättejobbigt.  Jag har spenderat ETT ÅR med att bara sätta nya träningsmål mm och äter hyfsat bra (inte som Biggest Loser USA deltagarna) och har väldig disciplin och ÄNDÅ står jag här nu inför julfesten och känner mig jätteful. Snyft.

Nu får det vara slutgnällt, här är dagens rapport!

Proteinshake + 2 Femme Power + espresso sedan körde jag:

Pass 1 – Armar/Axlar/Rygg

5 min crosstrainer

KB Swings 2 x 30

Cirkel – 3 x 10

 • Armhävningar
 • Bicepscurl kettlebell
 • Dips mellan bänkar
 • Stå som i planka med armar mot träningsbänk och gör KB rodd
 • Stående hög rodd med hantlar
 • ”Shrugs” med hantlar
 • Ligga på golvet och flytta runt en vikt framför och bakom ryggen

Gör 3 varv och sedan:

Clean & Press 3×10 per sida

Efter detta hoppade jag på crossen och körde Tabata intervaller i 23 minuter. Jag skulle kört 20 minuter men råkade nolla Gymboss timern efter 3 minuter och började om … Jag körde i en tjock collegetröja för att svettas ut lite vatten och ångest.

Jag avslutade med lite mer än 10 minuter stretch, sköööönt-ont!

Totalt: 624 kcal

Aktivitetspoäng: 59 p

Till frukost idag blev det en ½ banan och en omelett på mycket grönsaker och 3 äggvitor.

Nu ska jag snart hoppa i badet och göra hårinpackning, scrub, ansiktscrub + ansiktsmask, pedikyr mm.

Vad gör ni dag??? Kram!

11 kommentarer Lägg till din

 1. stepup2fitness skriver:

  Finaste Lotta! Om det är någon tröst så är du väldigt vacker och har en vältränad kropp!!! Vi som har följt dig ett tag vet att kosten sköter du klanderfritt! Hoppas att jobbet löser sig snart, tänker på dig ofta och finns här för dig!!!
  Grymt jobbat idag, som vanligt! DU ÄR BÄST!!!!!
  Styrkekramar i massor!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack fina Betty (L)!! Passet idag var sjukt intensivt, borde tappat 1 kg bara i svett 🙂 Massor med kramar!

 2. Trillingnöten skriver:

  Jag håller med föregående talarae! Du är skitsnygg! Det hjälper nog inte att folk säger det dock, det är din hjärna som spökar…lite ”Borde jag inte kommit längre än så här på ett år, tre veckor, sex månader, en månad (eller vad det kan vara)” och man tänker inte på vad man FAKTISKT åstadkommit. Vilken förändring på ett år! Gå ut och kick ass liksom 🙂
  Var stolt! Det kommer inifrån vännen, och du är fantastisk på både utsidan och insidan!
  Låt inte hjärnan spela tricks med dig 🙂

 3. FINA FINA FINA du! Jag tror att de flesta av oss känner igen oss och det är bara hjärnspöken. För inget har förändrats egentligen (i så fall till det bättre) från hur du såg ut för en månad sen eller sex månader sen. Tvärtom sitter kläderna bättre, du har mer muskler, du orkar mer. Så det du ser i spegeln och det spökena viskar i öronen på dig kommer bara från hjärnan och är helt irrationellt. Det är sannerligen inte konstigt i en situation av mycket stress och mental press, det är i sådana lägen många (läs: jag) hamnar i soffan med en chipspåse och grinar sig igenom sappy movies.

  Dessutom, du är inte bara oerhört vacker och läcker på utsidan utan en oerhört medkännande, sympatisk, inspirerande och härlig person på insidan. Du lyfter så många människor och jag hoppas att du har många människor i din närhet (inklusive oss här!) som lyfter DIG när det behövs. Som du vet tror jag på Gud och när han bär mig får jag vara trygg och vila. Jag ber att du ska känna detsamma, oavsett vem eller vad du vänder dig till. Blessings och cyberkramar från mig!

 4. Maria S skriver:

  Men åh fina du, jag hoppas din stund i badet fick bort några spöken. Du är så snygg och en mycket fin människa trots att jag aldrig träffat dig. Du ger så mycket av dig här på bloggen. Hoppas du kan känna stödet härifrån.
  Kramar till dig!

 5. Therese skriver:

  Hoppas tankarna har försvunnit sedan du skrev detta inlägg. Du är grymt vacker och har en sån himla utstrålning. Du är min förebild! Förstår att det blir en stor press när det blir en intensiv och tuff period på jobbet. Snart snart kommer din efterlängtade ledighet under jul/nyår. Du kanske där ska ta några dagar off med träningen. Jag tänkte själv göra det efter nyårsafton då jag slutat med Olga, så att jag får ta ett träningsuppehåll utan att vara sjuk eller liknande. Har tyvärr inte upplevt ett friskt tränngsupphåll ännu. 😉 Så är det att vara småbarnsförälder. Jag är helt säker på att du kommer vara den snyggaste på er julfest och den som strålar mest under hela kvällen. Massor av kramar till DIG!

 6. fokuseradenergi skriver:

  Tack alla godingar för peptalk! Jag ska nog masa mig iväg till H&M imorgon och se om jag hittar en klänning som funkar, så att jag får lägga tankekraft på vettigare saker 🙂 Imorgon är en ny dag och jag hoppas att det känns bättre då. TACK TACK TACK alla underbara! Maaaassor med kramar!!!!!!

 7. jebos skriver:

  Lotta jag känner inte dig men du verkar ha en fantastisk personlighet och du är galet snygg och vältränad! Jag minns att Olga skrev att hon ofta får frågan hur man ”får bort det sista” och hennes svar blev något i stil med att det krävs en enorm ansträngning och extremt strikt kost. Hon frågade om det verkligen är värt det? Jag vet att det är svårt att vara nöjd och jag respekterar att du vill mer men ändå. Försök att se hur fantastisk du är och hur fin din kropp är.
  Jag har börjat jobba efter Mia Törnbloms metod eftersom jag har fruktansvärt dålig självkänsla och den påverkar alla delar i mitt liv. Rekommenderar varmt hennes bok ”Mera självkänsla”: Tror den finns som pocket. Jag lyssnade på den via Storytel. Stor kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack Jebos! Jag lider också i perioder av detta även om jag är stabil för det mesta. Lite för mycket på en gång kan dock stöka till det i hjärnan men snart mår jag bra igen:-) Jag har läst alla hennes böcker, de är jättebra. TUSEN Tack för ombry! Kram!

 8. Jessica skriver:

  Åh, tyvärr är vi alldeles för många (kvinnor) som känner likadant ibland.. :/

  Jag tänker sä här; för de flesta är den första tanken när man inte ser resultat att: träna mer, äta bättre/mindre. För mig fungerar det precis tvärtom. Jag behöver i sådana fall lägga in en extra vilodag. Då ser jag resultat. Oftast kör jag tre vilodagar, (ibland fyra, ibland två eller en beroende på vad jag känner för så klart) och DÅ händer det grejer! Kroppen behöver ju faktiskt vila för att bygga muskler också. Och sen motarbetar ju kroppen ofta oss när vi stressar den ännu mer när den redan är i ett pressat läge. Men det är min tanke bara 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack Jessica! Kloka ord!! Vila är jätteviktigt och det är lätt att glömma. Jag uppskattar all input du/ni ger mig. Nu har jag tappat mitt vatten och känner mig ”som vanligt” igen 🙂 Dock ska jag tänka lite extra på vilan… kraaaam!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s