Måndag 2 januari 2012

God morgon kompisar!!

Idag var det HIIT på schemat och jag funderade ut ett roligt program igår.  Först blev det dubbel espresso och stort glas vatten.

Uppvärmning av kroppen:

Nackuppvärmning i redcord

Stående planka i redcord för att hitta balans och aktivera coremuskler

Passet – totalt 45 minuter:

5 minuter uppvärmning upp till pulszon 3
2 min pulszon 4 (80-90% av maxpuls)
1 min pulszon 5 (90+% )
2 min pulszon 4 (80-90% av maxpuls)
1 min pulszon 5 (90+% )
2 min pulszon 4 (80-90% av maxpuls)
1 min pulszon 5 (90+% )
2 min pulszon 4 (80-90% av maxpuls)
1 min pulszon 5 (90+% )
2 min pulszon 4 (80-90% av maxpuls)
1 min pulszon 5 (90+% )
2 min pulszon 4 (80-90% av maxpuls)
1 min pulszon 5 (90+% )
Sedan körde jag steady state i pulszon 3 (70-80% av maxpuls) upp till totalt 45 minuter.

15 minuter stretch med Gymboss på 1 minuters intervaller för nacke, lår, vad, rygg, ryggrad, rumpa mm

Om ni undrar över pulsen som dyker i bilden nedan så är det när jag ligger på mage och ”blockar” signalen till klockan.. jag dog alltså inte under passet…

 Totalt 595 kcal och 55 aktivitetspoäng 🙂

Nu ska jag duscha för att dra ut på frukosten lite, jag är skakig och ganska slut.. Det blir grötplättar med äpplemos och kanel.

Idag ska jag ta upp mina böcker igen och fortsätta kostrådgivningspluggandet. Jag har ledigt en vecka till före jobbet kickar igång igen nästa måndag. På lunchen ska jag åka till Erika och gå en promis i Bolognerskogen.

Julen slängde jag ut igår kväll så nu är det rent och härligt hemma, och mitt fokus kan få komma tillbaka 🙂

Vad händer hos er idag? Kram!

13 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Intressant pass! Jag ska försöka skaffa nåt sånt där TRX. Lite dyrt, men jag såg en hemsida där man kan knåpa ihop sitt eget…kanske lite väl ambitiöst? hahaha
  Nu har jag bara sett själva maskinerna till Indoor Walking, men det ser ut lite som crosstrainer liksom. fast mer att de rör sig som om man skulle gå. Och sen antar jag att det är lite som spinning. Man gör olika hastigheter och motstånd och sånt. Ska bli kul att se hur det är! Kanske hatar. Kanske älskar! Ha en superfin dag med böckerna 🙂
  Kan du inte skriva vilka böcker ni har på kursen?

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Trillis! Har mailat dig en blogg som har tävling om TRX:-) Du får gärna fota ditt nya pass i nya maskinerna, verkar jättespännande:-) Kraaam

 2. stepup2fitness skriver:

  God förmiddag Lotta! Vilket tufft pass, 45 min med hög puls! Det passet hade jag inte fixat…jag är livrädd för långa pass, så jag är imponerad!! Vi är också lediga denna vecka och gör inte mycket annat än myser tillsammans. Jag borde plugga, göra bokslut osv men det tar vi senare. Ha en skön dag och njut av din promis i skogen! Stor kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Det blev ingen promis idag, huvudet värker och det ösregnar.. Så jag spenderar dagen i fåtölj framför brasan med böckerna istället. Gullungen har åkt till pappa så det är lite jobbigt. Första timmarna är värst och sedan blir det bättre. Lite löjligt eftersom han älskar att vara hos pappa, men gråta lite och sedan blir det bättre.. Massor med kramar!

 3. Jösses, ”ett roligt pass”… Jag behöver gå maxnings-kurs hos dig, fasar lite inför mitt första träningspass nu när jag måste ta i så där förbenat mycket! Skräckblandad förtjusning.

  Är så trött på julen men orkar inte ta tag i det… Har leasat ut stor till kompisar och hoppas Liten somnar snart så att jag kan kolla på tv och slappa en stund. Sen blir det promenad medan det fortfarande är ljust!

  Kram!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag tycker att det är skönt att tömma ur all energi i ett pass på det här sättet, det är svårt att bli riktigt trött och verkligen köra slut på mig. Skönt att du struntar i att städa bort julen, hoppas Stor har det underbart hos kompisen och att LIten sover länge så att du får vila.. Massor med kramar!

 4. HelenaE skriver:

  Spännande med plugget! På distans? Och Gud vad du är duktig och uthållig, fattar inte hur du orkar köra så länge jämt?!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Japp, jag läser kostrådgivare på distans. Jag har ju typ ett 150% jobb på dagtid 🙂 Det kommer nog att ta lång tid men jag njuter av att förstå bättre. Jag kör inte länge jämt, imorgon vilar jag helt till exempel 🙂 kraaaam!

 5. Elgot skriver:

  Skönt att köra igenom kroppen sådär.
  Jag har ingen aning om jag pallar eller inte – men det lär jag få reda på inom kort. Ska byta batterier i pulsklockan och skruva ihop crostrainern bara, så är jag i ordning inför onsdag. Hoppas mina små hjärtegull är med på noterna.

  En liten fråga: Hur går det med huvudvärken och träningen? Blir det bättre när du tränar?
  Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Vad glad jag är för dig att du fått låna en crosstrainer!! Lycka! Huvudvärken blir bättre under och efter träningen eftersom det tvingar en genomblödning, speciellt nu med sjukgymnastiken före passet. Men nu är huvudvärken tillbaka igen, jag tror att det blivit inflammerat pga ändrad hållning + alla övningar som ska stimulera genomflödet. Men det blir bättre snart.. Nu sitter jag med ispåsar över ryggen 🙂 kramisar!

 6. Maria S skriver:

  Wohoo, vilket pass 🙂
  Här är det fortfarande förkylt, men ska ner en stund och stå på crossen lite lugnt. Behöver röra lite på kroppen. Ska även testa lite magövningar, ska lägga in en magcirkel vissa dagar.
  Hoppas huvudvärken är borta nu! Kram

 7. Therese skriver:

  Hur är det med huvudvärken? När du kör nackövningen i början av passet, hur gör du då? Jag har kört styrka idag, första gången sen i tisdags. Ben och mage! Det känns nu kan jag säga. 🙂 I morgon är det vila och ev kanske lite stretch. Kram

 8. fokuseradenergi skriver:

  Heeej tjejer! Tyvärr jättejobbig huvudvärk hela dagen.. Kommer från rygg och nacke som jag försöka kyla med ispåsar + värktabletter. Men som sagt, snart är det bättre.. Tur att jag har semester 🙂
  @Therese ang nackövningen. Det är ingen träning utan mer att ”väcka nackmusklerna”, min redcord har även en lång ”slinga” som går från en repet till det andra. Jag har det kanske 5-7 cm från golvet. Jag ligger på rygg med huvudet vilande i slingan. Först bara vill tills jag är helt avslappnad och sedan göra små övningar där jag ska jobba med nacken bara. Det är ju fördelen med redcord, man kan isolera muskelgrupper. Skulle jag öva med nacken utan redcord så skulle andra muskler kompensera.
  kram på er alla! Hoppas att vi vaknar pigga och friska imorgon!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s