Bra trender

Jag tror att jag har skrivit om min känsla för trender förut? Tex, om vi sitter i soffan hela helgen och äter godis och slöar och väljer pizza till middag så är det dålig trend = en trend som leder  till en tråkig familj med förmodade viktproblem och andra utmaningar. En bra trend = sans och balans i maten, vi vilar men vi tränar också och gör smarta val.  Idag – denna morgon – så är min känsla att vi har en bra trend! Maken gick upp i morse med mig och sprang/gick/intervallruschade 7,5 km på gnistrande snövita vägar och vi har förberett veckan för bra och smarta matval.

Jag har gjort:

1 sallad med vitkål och morötter

1 bönsallad med kikärter, persilja, olivolja och citron

1 bönsallad med kidneybönor, purjolök, olivolja, svartpeppar och lite salt

Vi kommer att göra:

1 bamsekyckling i ugn med rotsaker som ger middag idag och tisdag och säkert lite till

1 Lasagne med massor av nyttigheter som ger oss middag måndag och onsdag

Dagens träning:

Powerwalk 1 km

Jogg 3 km

Intervaller – springa så fort vi kan 2 lyktstolpar och få ner pulsen i 2 lyktstolpar  2 km

Jogg 1 km

Frukost efter träningen blev en massiv gröttallrik 2 dl fiberhavregryn med 1 msk äpplemos och kanel och stor kopp grönt te och vitaminer.

Kanske yogar jag lite i eftermiddag, annars blir det på morgonen imorgon. I eftermiddag ska vi åka och titta på sommarhus och i så fall blivande åretrunt boende om några år, sedan blir det bastu och sedan skön söndag kväll.

Mitt huvud  är bättre men inte bra men jag tror att yoga och omväxlande träningsformer kommer att hjälpa mig i processen, på torsdag är även kiropraktor igen.

Berätta om er! Vad händer i ert liv? Kram!

13 kommentarer Lägg till din

 1. HelenaE skriver:

  VilkenUNDERBAR start på dagen!! Jag ståritanför gymet och väntar på att de öppnar, strålande sol och gnistrande snö. Blir ett snabbt och effektivt pass idag, sen lekparken och mera sooool!!! Lycka till med hustittandet, spännande!

  1. Härligt Helena! Låter som perfekt balans:-) Kramisar!

 2. Samma här, bra trender! Så nöjd med min helg och mitt tänk so far. Krävs givetvis fler veckor och rejälare utvärdering men so far so good. Laddar inför trx-träning nu, magen full av pannkakor så jag väntar liiite till så att jag inte är så himla mätt… Min plan är att köra uppvärmning trx, styrka trx (programmet som medföljer, som test), intervaller och core trx (bettys). Får väl se om jag orkar allt…

  1. Spännande Beata! Du kommer garanterat ha träningsvärk i morgon:-) Lova lite fällkniv också:.-)! Vill höra och se allt! Kram!

   1. Japp, fällkniv! Men jösses vilken skillnad mot att köra på boll, då har jag ju bollen på smalbenen, så att säga, nu är det tårna i trx:en som gäller, orkade inte särskilt många (och inte på händerna, fick stå med armbågarna i). KUL!!

 3. Trillingnöten skriver:

  Vilken superfin trend!! Jag gillar hälsosamma trender 🙂 De tar tid att etablera, men till slut blir det bra. Lycka till med sommarhuset! Spännande!!

 4. AmandaP skriver:

  Låter spännande med sommarhus!
  Vi är så glada för våran stugaigen ligger 5 mil bort, där har vi alltid lugn!
  I dag blir det vila, inte haft någon sådan dag denna veckan, men eftersom det snöat mycket här nu, så får det bli pulkbacken och helt plötsligt så blev det aktiv vila:-) måste ju få in något hopprep oxå, som bodycomf uppmanat oss!

  1. Vi hade sommarstuga bara 2 mil bort för några år sedan men när jag träffade maken så växte vi ur stugan:-) Han var också ALLDELES för lång för stugan som jag köpte för att den var perfekt för mig och Timothy:-) Men nu kanske vi hittar något annat. Njut av din aktiva vila, jag kommer inte att fixa något hopprep efter löpningen.. Kroppen är TRÖTT, blir det något så blir det yoga:-.) Massor med kramar!

 5. Hej fina Lotta! Vilken härlig morgon ni har haft. Det är så kul att träna ihop…dock inte löpning, min man är en löpare och det är inte jag 😉 Jag har vilodag på schemat idag och just idag är det soffläge hela dagen. Familjen åker skridskor, så lite dåligt samvete har jag allt… Lycka till med hustittandet, hoppas ni hittar något ni gillar!
  Kramisar!

 6. Jessica skriver:

  Åh vilken härlig start på dagen! Låter som ni har haft en superskön helg! 🙂

 7. Elgot skriver:

  Hej fina! Det låter underbart 🙂
  Jag blir inspirerad. Väldigt inspirerad! Tusen tack, det behövdes verkligen!!

  Hoppas det gick bra med stugtittandet.

 8. Elbe skriver:

  Fint skrivet! Oh vad härligt med stora barn som kan vara hemma själv då man tränar. Bara si sådär 5 år kvar då 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s