Torsdag

Godmorgon!

Idag är det egentligen styrketräning igen Bröst/Mage/Biceps/Axlar. Jag var så trött att jag somnade om på morgonen och helt täppt i näsan och bihålorna dunkar. Jag tänte att jag tränar liiiite försiktigt i alla fall men kroppen vill inte, jag orkade knappt läsa vad det står på övningarna så jag tar en vilodag idag och kollar om det känns bättre imorgon. Jag kommer att sakna endorfin kicken jag fick av intervallträningen igår, jag var nog hög tills lunch:-) Jag tog några kort på vägen in i gymmet med min nya huvtröja från Adidas, visst är den fin?

Dagens fråga! Vad äter ni när suget/hungern slår till på kvällen?

Min nya favorit är kesella 1% mixad med blåbär och jordgubbbar som är frysta. Jag överväger att blanda i kakao, nötter och hackad mörk choklad på lördag?

30 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Det där välkända suget! 🙂 Ojoj…jag brukar göra min kesella/bananglass och sprinkla över lite hackade nötter och eventuellt mörk choklad. Det är riktigt gott tycker jag…sen har jag faktiskt kommit ifrån det där med sötsug på kvällen den senaste tiden. Helt galet!! Jag räknar inte med att det fortsätter så här, men jag njuter så länge det varar! 🙂

  1. Jag skrev lite dumt, jag är sällan sötsugen utan mer hungrig. Kramisar!

 2. Therese skriver:

  Godmorgon, ingen förkylning nu oxå! 😦 Lillemannen här är snuvig igen, lika så maken….
  I Pauluns LCHQ så fanns en jordgubbskesellaglass. Jag testade den en lördag, jättegott! Men jag har lite svårt för mörk choklad, mitt forna jag åt mycket kexchoklad…. Jag mailar receptet efter jag fixat morgonsysslorna och lämnat på dagis. Krya på dig!!! Kramar!!

  1. Tack bästa Therese:-) Lääängtar efter receptet. Kram!

 3. StepUp 2 Fitness skriver:

  God morgon Lotta! Jag äter kesella mixad med frysta hallon och valnötter. Har gjort det i över ett år, kanske dax att byta snart 😉 Hoppas du får en fin dag!
  Kramisar!

  1. Vinnande koncept, Betty:-) MIn mage börjar protestera mot alla blåbär så jag måste hitta alternativ:-) Ska leta i frysdisken idag.. Massor med kramar!

 4. Emma L skriver:

  Jag äter kvarg (Lidls 0,3-% fett) utblandat med lite vatten för att få en lösare konsistens, blandar i Fairing vaniljproteinpulver (som jag vet att du tycker är för sött :)) och så lägger jag på tinade blåbär eller hallon. MUMS! En sked jordnötssmör till det.

  Ibland varierar jag mig med en proteinmacka och grönt te. Igår blev det en sådan macka och räkor.

  Hoppas du kryar på dig snart. Klokt att lyssna på kroppen.

  1. Tack Emma 🙂 Kramisar!

 5. AmandaP skriver:

  Oftast inte så sötsugen på kvällarna, så jag är nöjd med kesella rakt upp o ner:-)
  Men att mixa kesella med frusen mango, är riktigt gott!
  Som vanligt Lotta, så är du så klok, att ta en vilodag när man inte känner sig helt hundra. Det är en sak jag jobbar med, jag är oxå så klok mot andra men har väldigt svårt för det själv.
  Ha en bra dag. Kram

  1. Wow, hardcore:-) Kesella rakt upp och ner:-) Ska kolla efter mango idag:-) Vi får hjälpas åt att vara kloka. Jag får också lite oro emellanåt idag när jag gjort mitt val men jag vet ju att jag är dum OM Jag tränar.. kram!

 6. Annie skriver:

  De låter som bra lördagsgott!

  Jag brukar köra på yofu med frukt, bär, nötter och en matsked vaniljprotein 🙂 förr körde jag på Kasein innan läggdax men nu vill jag ta bort så mycket mjölk det går 🙂

  Annars ett glas chai på mycket te och sojamjölk funkar också om man tar en muffins eller knäcke till 🙂

 7. beatatjata skriver:

  Ledsen att du inte känner dig frisk! Hoppas vilan hjälper så att du är piggare snart. Tycker många är sjuka om och om igen just nu. Vi är väl (förhoppningsvis) på sluttampen av vinter och alla depåer är helt slut i kroppen. Det är väl nu influensa, magsjuka osv peakar i landet. Ta hand om dig!

  Om SUGET slår till äter jag inte kesella. Det, eller keso osv äter jag för det mesta om jag är hungrig och behöver ett kvällsmål helt enkelt. Men om jag blir SUGEN på något gott, och lyckas hålla mig ifrån rostmackorna, så blir det numera gärna proteinvarmchoklad och jordnötssmör (ibland på finn crisp eller flatbröd). Men är det just suuuug så försöker jag låta bli att mata suget eftersom det bara vill ha mer. Fattar du? Hunger är en sak, och jag äter ju nästan alltid något på kvällarna, men suget är liksom inte nöjt efter kokt ägg eller kesella. Suget vill ha mackor eller godis…

  1. Tack darling! Jag är ju hungrig så jag vill bli mätt:-) Helst hade jag ätit en STOR portion gröt med smör!! 🙂 Hahahaha. kram!!

 8. HelenaE skriver:

  Jag är en periodare. Hittar en favvo och kör den läääänge. Kanske inte lika länge som Betty, ett år, men nästan 🙂 Just nu; keso/kesella/yoghurt med hemmagjorda muslin och pistagenötter. Jag skulle kunna LEVA på det!! Men annars det senaste, fet yoghurt/kesella med honung, hallon och valnötter. Eller ägg på knäcke. Det är sällan jag är sötsugen på kvällen, jag är alltid bara hungrig… Krya på dig, kram!

  1. Jag är också hungrig, skrev dumt:.-) Kramisar!

 9. Jag uttryckte mig nog lite dumt ovan, jag är oftast också hungrig, magen knorrar och går inte att sova då 🙂 Är jag RIKTIGT sugen (väldigt sällan) så unnar jag mig faktiskt lite hemmapoppade (luftpoppade) poppisar med några jordnötter:-) Kramisar och tack alla för JÄTTEBRA Förslag! Idag är det veckohandling och jag ska botanisera i frysdiskarna efter glassmaterial till kesellan. KRAM!!!!!!!!!!!

 10. Anna B skriver:

  Jag är, precis som många andra här verkar det som, kvarg och bär-brutta på kvällen. Jag är oftast inte så sötsugen men däremot hungrig på kvällen. (och trött?) Om jag är riktigt pysslig kan jag tänka mig att steka äpplen i cocosolja och kanel till kesellan. Lite nötter och solrosfrön på det så är det ingen som klagar;)

  1. Steka äpple med kesella lät underbart:-) Kramisar!

 11. Jessica skriver:

  På kvällen måste jag ha något rätt så rejält (i alla fall om jag tränat) och då funkar det inte med kesella/keso/yoghurt och bär blandningar för det skvalpar bara runt i magen på mig, utan jag behöver helt enkelt något med lite mer substans, och nästan aldrig något sött utan då är jag mer ”saltsugen”. Finns det något bra bröd hemma så blir det de på kvällen, eller knäckebröd med ganska rejält matigt pålägg (ägg, rejält med skink- eller kalkonskivor och grönsaker). Men sen äter jag oftast middag före 18 och lägger mig inte förrän närmare 23 så det är ju inte så konstigt att jag är rejält hungrig runt 21 🙂

 12. Jag är likadan, äter kanske middag till och med kl 17 vissa dagar.. Gööööör hungrig vid 21… Kram!

  1. Jessica skriver:

   Det är lika här, jag är hungrig före 17 hur jag än ätit på dagen så det blir alltid tidig middag. Och som sagt, då behövs det något ganska rejält fram på kvällskvisten. Jag klarar inte av att lägga mig hungrig och det tycker jag inte att man ska göra heller. Äta när man är hungrig helt enkelt! 🙂

 13. jonecca skriver:

  Superfin hoodtröja, yehaa! Riktigt cool gansta-design, love it! Du är superfin i den.

  När jag är sugen (hungrig) drar jag i mig morrötter och bubbelvatten eller riskakor med keso, ibland lyxar jag till med hårt bröd och honung (godissugen) som är gammelvärldens godis :o)

  KRAMEN

 14. Pia skriver:

  Äsch att du är sjuk, tråkigt. Jag var ju sjuk förra veckan och saknade så träningen. Men nu har jag tränat bodyrockpas igen. Mitt kvällsmål är nästan alltid kesella blandat med lite naturel yogurt. Sen har jag kokat hallon med lite sukrin som jag häller på kesllan. På med lite av din crunchy musli eller nötter. Gott! Brukar du tina upp bären alls innan du blandar med kesellan?Eller mixar du dem direkt ur frysen? Krya på dig!

  1. Hej Pia! Glad att du är frisk igen! Jag tar frysta bär med kesella för då blir det som glass:) Tack för tipset på kvällmellis! Sov gott!!Kram

 15. Debbie skriver:

  Krya på dig och vila

  Kroppen brukar lyssna på en om man lyssnar på den 🙂 Om du förstår vad jag menar 🙂
  När jag är riktigt riktigt hungrig så äter jag frysta jordgubbar med lite kanel på 🙂 🙂 Bara dem utan kvarg eller något annat till. Den craving fick jag i samband med graviditeten för 2 år sedan och den är kvar 🙂
  Det kalla och något att bita i känns att man äter 🙂 Mitt problem är att jag blir hungrig på kvällen om jag inte har skött mina måltider under dagen.
  Hoppas du vaknar med bättre känsla i kroppen!

  Varm kram

  1. Tack Debbie!:-) jag är numera noga med att få i mig protein till varje måltid och vill avsluta kvällen med långsamt protein för att få behålla mina små men hårt ihopkämpade muskler:) kram!!!! Ha en härlig dag!

 16. Debbie skriver:

  God morgon Lotta! 🙂 Vår lilla energi givare!

  Det kan jag gott förstå, du har verkligen kämpat för dina muskler och det är också ett jobb att behålla dem!
  Måste planera om mina måltider och nu när jag har fått mina proteiner 😉 (igår) bli ännu noggrannare som du säger att få i mig proteiner i varje måltid. Hm, testa ikväll mina frysta jordgubbar med den söta Fairing Vanillla Ice Cream?! Eftersom det är kasein i den tänkte att jag skulle köra den på kvällar. Innan läggdags. Vad tycker du?

  Gick in på Pressbyrån igår och såg att de har fått in OXYGEN tidningen!!! Blev överlycklig, men såg om jag skulle prenumerera så får jag dubbelt så många tidningar istället för att handla på PB. vad jag förstår så prenumererar du. Både jag och sambo blev konfunderade över priset, betalar man extra för frakten eller ingår det i den summan som står på hemsidan? Det var för ett år 55 dollar. Väldans billigt 🙂 🙂 🙂

  Nu skall jag inte bombardera dig med mina frågor speciellt nu när du inte är kry.
  När du har tid och ork så vore jag väldigt tacksam att få svar. Hoppas att vi som dina läsare kan ge dig något pepp, för att du inspirerar många av oss och ger mycket fakta/info/hjälp.

  Krya på dig och ha en underbar fredag och skön helg!

  Kramis 🙂

  1. Hej Härliga Bästa Debbie som gör mig så glad!!!! Jag prenumererar på Oxygen till min iPad, så gott som gratis!! Man kan läsa i datorn också. Det är programmet Zinio du använder i iPad och du kan surfa dit och köpa digitala tidningar. Angående frakten för Oxygen som papperstidning så vet jag inte faktiskt, men jag vet att det är billigt, jag har flera kompisar som gör så. Jag fick dock betala övervikt (före ipads fanns) på vägen TILL semestern för alla böcker och tidningar så nuförtiden ligger allt i den 🙂
   Jag tycker att Fairing protein + jordgubbar på kvällen låter KANON!!! Tack igen för allt fint pepp från dig Debbie! Kram!

 17. Debbie skriver:

  Tack snälla du! Skall se om jag finner något för Iphone 😉 annars så blir det att prenumerera directly from USA 🙂 🙂 🙂
  🙂 Kan inte låta bli att skratta för att jag är alltid på gränsen att betala för övervikt när jag reser och då är det tidningar och böcker. Man skall utnyttja maxgränsen 🙂 🙂 🙂

  Jag älskar Oxygen och det är tack vare Olga och dig som jag fick upp ögonen för den tidningen plus att jag är väldigt glad för amerikaner 🙂 Jag älskar deras energy, trots att många säger att det är falskt, men mig kvittar det för att jag möter människor med ett leende på läpparna 🙂

  Ha det gott underbara du!
  Kramis

  ps. Finns inget bättre än när man kan få sina medmänniskor att må bra, tänk om alla tänkte så. Men därför får vi hålla ihop! 🙂 🙂 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s