Söndag

God morgon!

Det snöar igen och jag börjar känna igen Gävle vintrar! Vackert! Tyvärr fortfarande jobbig huvudvärk och allmänt jobbigt men jag körde ändå styrkepasset överkropp för det brukar hjälpa att hålla igång. Min piggaste stund hittills idag var på gymmet, jag hoppas och tror på lite träningsvärk imorgon för jag ”kände” muskler mer än jag gjort tidigare och jag kunde köra Fällkniven med fötterna i Redcord UTAN pilatesboll! Heja! Axlarna är liiiite bättre!

Idag blev det efter Marias kostinrådan BCAA före träningen och jag inbillar att jag märkte skillnad för jag var pigg och jag var vaken och taggad i gymmet, trots mina utmaningar. Efter träning, proteinshake och gröt med skivad banan och kanel.

Eftersom jag nog i ärlighetens namn tyckte lite synd om mig själv igår så låg jag i soffan några timmar och tittade på Biggest Loser och virkade mormorsrutor. Ett av avsnitten var just invägningen av de australienska tränarna efter veckan de ätit ”skitmat”med deltagarna. Trots att de faktiskt varit på Biggest Loser Camp i några dagar OCH hunnit träna, trots att de såg VÄLDIGT snygga och vältränade ut, så hade fortfarande gått upp mellan 4.8-nästan 7 kg var. (Mycket vatten borde ha hunnit försvinna ur kroppen redan) Det låter löjligt men jag led med dem,  tränarna var chockade och gråtfärdiga. De uttryckte de som att de har behandlat sina kroppar som tempel  hela sina liv, de äter bara saker som är bra för kroppen och i deras värld ha blivit påtvingade att äta skit av BL-redaktionen och nu har de mååånga kg att gå ner och de skämdes. Jobbigt att stå i TV som fitness ikon och väga som Michelle (Rött linne på bilden), nästan  7 kg mer än vad hon i sin värld, borde väga.  Det VÄLDIGT roliga är nu att deltagarna får betala tillbaka tränarnas frustration och det är tufft i BL huset. Jag är nog lite av en sadist, kanske?

Gårdagskvällens mys var hemmagjord liten low-carb pizza med hemmagjord pizza sallad och lite popcorn och som avslutning; kesella med blåbär  och pyttelite vaniljmusli (hemmagjord)

Nu kokar soppan/grytan som är middag måndag och onsdag, sprängfylld med protein och superfoods (lök, vitlök, chili, morot, sötpotatis, persiljerot,kålrot persilja mm). Ikväll ska vi äta kyckling med fetaostcreme (gjord på lite fetaost och kesella 1%) med en rödbetssallad (kokta rödbetor som kallnat med lite bönor och kryddor)

Det blir nog mycket vila idag för att få ordning på skallen, kanske bastu om jag vågar, hudvård, fotvård och allmän Lotta-vård.  Enligt schema har jag HIIT i eftermiddag men det blir det INTE, om jag skulle bli JÄTTEPIGG så blir något lågintensivt men chansen är minimal…

Vad händer hos er? Kram!

 

Överkropp inkl mage –3 ggr per superset
Uppvärmning; Crosstrainer 5 minuter + rörelseövningar

•    Bröstpress i XC

•    Ryggresningar på pilatesboll + Ryggresningar på golvet med vikt

•    20 st jumping jacks

•    Latsdrag (knästående) framför kroppen + Bicepscurl liggande 12 st

•    Triceps press i XC + Stående rodd 12 st

•    2 andra olika lastdrag som jag inte vet vad de heter men jag letar nya muskler i ryggen 🙂 10 st vardera

20 st Jumping jacks

•   Fällkniven raka + sneda 8+5+5 + Stå rak med kettlebell i ena handen och gå upp och ner med den längs sidan, byt hand och gör samma sak. 10 st per sida (Fällkniven = Fötterna i redcord och stå på armbågarna i golvet i plankposition)

•    20 st Jumping jacks

•    Stående skivstångsrodd + skivstångsshrugs 10 st vardera

•    Bensänk med pilatesboll 20 st + Kläm fram hantel mellan fötterna och gå upp och ner i liggande ställning (tills det inte går längre)

•    20 st Jumpin Jacks

Plankan 60 sek vanlig (Första gången sedan axelskadan..)

 

7 kommentarer Lägg till din

 1. Ann-Louise (N) skriver:

  Låter bra med Lotta-vård!!! Hoppas verkligen du mår bättre snart!
  Idag blir det en ganska lugn dag, kallt ute och Liten hostar mycket. Lite cardio ska jag få till mot e.m men annars blir det en mysdag med familjen 🙂
  Kramar till dig!

  1. Mysdag med familjen låter underbart, Ann-Louise! Imorgon kommer min gullunge då blir det mys:-) kramisar!

 2. Jessica skriver:

  Tråkigt att du inte mår riktigt bra! Hoppas det blir bättre under dagen! Men det låter i alla fall som att du fått haft det lite ledigt och gjort saker som du tycker om, sånt är också viktigt! Allmän ”mig själv”-vård behövs lite nu och då!

  Jag bev riktigt sugen på någon riktig supergryta nu när jag läste om din 🙂 Festade med ”mascarpone-fluff” igår – vispad grädde, mascarponeost och frysta hallon vispat till ett ”fluff”. Intogs med chocoalate chip cookie smulor, riven choklad och meeeera hallon. Jag skippade dock kaksmulorna, tycker att det är sött nog ändå när grädden har lite socker i sig. Men det är så grymt, syndigt gott med fluff! 🙂 Så gårdagens söt-chock har lett till att jag vill ha något riktigt smakrikt, kryddigt idag. Får nog kolla om jag inte kan gräva fram något till någon god gryta 🙂

  1. Dagen efter smaskiga kolhydrater så är något starkt och varmt modellen:-) Hoppas att du får till något riktigt gott, Jessica! Kram

 3. StepUp 2 Fitness skriver:

  Hej fina Lotta! Glad att träningen gick super och axeln höll, tråkig dock med huvudet 😦 Idag är vi utflyktssugna, försöker komma på ngt roligt att göra! Det är gott tecken i vår familj 🙂 Lite planering och B vård ska jag också finna tid till. Vi har en lugn vecka framför oss och hoppas på bra träning och mycket mys efter jobb och skola!!
  Kramisar till dig!

  1. Härligt att ni är pigga!! Sååå tacksam för det! Jag hoppas att jag är piggare imorgon för en mamma med huvudvärk är ingen rolig mamma.. Nu är fotvården klar, fina rosa tånaglar och välfilade fötter. Nu är jag hungrig och ska gå och äta lunch.. Massor med kramar!

 4. AmandaP skriver:

  Så tråkigt med denna huvudvärk, måste vara jobbigt för dig.
  Jag har nästa (peppar,peppar) aldrig ont i huvudet. Min största flicka lider av huvudvärk 2-3 ggr/v och jag ser ju hur ont hon har.
  I dag tog jag intervaller nu på fm. Blir kalas i em. Vilken helg! Men i går funkade det perfekt, de bjöd på plock mat, så det var bara till att ta en massa protein…De berättade att de ska gifta sig i september, roligt för dem och perfekt för mig. Jag ska se grym ut i min kläning då, bra pepp:-)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s