Torsdag

Jag försov mig lite i morse, maken är bortrest och gullungen hos pappa, så det var väldigt tyst i huset 🙂 Men nu är jag på G igen och ikväll får jag jobba ikapp missad tid!

Dagens träning blev mage  och överkropp (Typ överkropp alltså 🙂 ) Lite roligt är att jag faktiskt börjar se skillnad, jag har fått en höftmuskel som syns 🙂 (På tal om Annies fråga i Live It Love It bloggen om vilka muskler som växer snabbast) Jag märker också att jag är starkare och orkar fler av övningarna till slutet med bra form (i början klarade jag inte alla 8 reps i den galna fällkniven med redcord och boll ex) JÄTTEROLIGT med lite resultat såhär på förmiddagen!

Nu ska jag äta kesella,  banan, hemmagjord musli och mycket te och vitaminer!

Hur mår ni kompisar?? Hänt ngt roligt? Kram!

Dagens pass:

Uppvärmning:

 • Crosstrainer 5 min
 • Superman med redcord (gå igenom) (endast för att få ordentlig genomblödning i axlarna)
 • Stående planka i redcord för att aktivera bålmuskler

Mage/Core
Cirkel  – 3 varv (mellan varje cirkel gjorde jag 20 st jumpin jacks)

 • Bålvridning stående med medicinboll – sida till sida – 40 st – bredbent och stilla från höfterna och nedåt.
 • Rysk vridning med medicinboll – kläm fast medicinboll mellan benen, ligg på rygg med armarna rakt ut som i ett kors. Gå ner med benen åt höger och sedan vänster. 10 st per sida. Stanna till uppe varje gång (nederdel mage, sneda bukmuskulaturen) (När ni ligger på golvet så flytta benen från dig med knäna i 90 grader vinkel så blir det såååå mycket jobbigare)
 • Bensänk med pilatesboll 10 st
 • Stå rak med kettlebell i ena handen och gå upp och ner med den längs sidan, byt hand och gör samma sak. 10 st per sida
 • Fällkniven Special (fötterna i redcord 10-15 cm över golvet, bröst/överkropp på pilatesboll med händerna endast för balansen i backen)
 • Rak fällkniv 8 st
 • Fällkniv åt sidorna 8 st
 • Ligg på rygg på golvet, böjda ben i 90 graders vinkel, sätt hantel mellan fötterna och gå upp och ner med fötterna – 10 st

Överkropp

Cirkel 1 – Redcord/matta – REHAB – 8 rep – 3 varv

 • Stå på alla fyra – sätt ena handen bakom nacken med armbågen rakt ut, gör rotation och låt hela bålen följa med.
 • Ligg på mage på golvet. Benen lite isär, armarna med 90 graders vinkel i armbåge. Lyft upp (ryggträning med stabilitet för axlarna)10 kg viktplatta på ryggen
 • Samma som ovan men lyft bara ena axeln i taget. (utan viktplatta för den ramlade av…)

Cirkel 2 – 8 rep – 3 varv

 • Skivstångsrodd
 • Shrugs med skivstång (framför kroppen) Lyft axlarna bakåt snarare än uppåt, tänk på att skulderbladen ska nypsa)
 • Bicepscurl med lättare hantel (för denna muskeln går över det inflammerade området och får inte belastas hårt)
 • Hammercurl med lättare hantel
 • Tricepspress med hantel med knä på träningsbänk (pressa bakåt) – vågade öka lite på vikterna idag
 • Rodd med kettlebell med ena knät på träningsbänk

Avslutade med lite stretch!

 

 

11 kommentarer Lägg till din

 1. StepUp 2 Fitness skriver:

  Vilken härlig start på dagen, sovmorgon och sen fina resultat :), är glad för din skull! Har vilodag från träning, men har mycket annat på schemat. Ha en bra dag vännen!!! Kram!

 2. Trillingnöten skriver:

  Bra att du hann med att träna i alla fall! Trots att du försov dig lite 🙂 Starkt jobbat! Själv är jag lite trött idag och bävar inför träningen ikväll…men jag SKA!

 3. Jessica skriver:

  Visst är det härligt när man ser resultat! 🙂 Kul!

  Här blir det vila och ännu mer vila, vaknade tyvärr inte frisk utan snarare något sämre. Får snart börja experimentera med alla huskurer jag kan komma på!

  1. Trist Jessica!:-( Krya på dig!!! Kram

 4. Therese skriver:

  Kul med resultat och ”nya” muskler!! Jätteglad för din skull. Du har ju trots haft jobbiga månader med sjukdom och rehab. Förresten, hur är det med bihålorna? Här har jag kört intervaller på förmiddagen. Vid lunch hade jag en tid hos frissan. Såg mig i spegeln igår – hjälp denna utväxt kan jag inte ha. Enda tid som fanns var idag och jag fick ha med mig den blivande 1-åringen. Det gick bra ändå. Lite mutor fick jag ha med mig. 😉 Nu har jag ätit mellis efter att ha tagit en promenad för att hämta stora tjejen på dagis. Fullt upp. Puhh! 😀

  1. Hej Therese! Tack för att du frågar 🙂 Samma skit med bihålorna fortfarande men jag har vant mig vid att vara snorig och blöda näsblod 🙂 Det blir nog bättre till våren, antar jag. Jag var också hos frissan idag, härligt att känna sig fin i håret igen! Hoppas att du får pusta ut i kväll och få lite lugn och ro. Bamsekram!

   1. Therese skriver:

    Tråkigt att det inte blir bättre!! Blöder du ofta eller mest då du anstränger dig? Barnen sover sedan 30 min tillbaka och jag ska fixa en kopp te + lite kvällsmellis innan BL börjar. Nu är det lugn och ro här!! 🙂 Kram

    1. Det är ok, Therese. Alltid snuvig och ibland näsblod, säkert eftersom det blir irriterat. Jag är inte orolig, det blir bra till våren:) Jag är ju skiktröntgad 2 ggr, så det är nog inget otäckt:-) Njut av lugn och ro! Bamsekram!

 5. bodycomf skriver:

  Ja, tänk vad roligt att man liksom hittar ”nya” muskler!! 🙂 Får vi se en bild? Jag tycker mig se skillnad på min rygg, redan efter bara tre veckor. Vet inte om det är möjligt, men det känns ju roligt i vilket fall som helst 🙂 Hoppas du har en bra dag och inte behöver jobba alltför sent!

  1. Hej Helena! Kanske jag får till en bild i helgen, jag fotade ”knölarna” i helgen och funderade på vad det var för något 🙂 Men sedan såg jag på vältränade tjejer att de också har ”knölar” på ovanför höftbenen. hahahha 🙂 Kram!!!

 6. Hoppas du har hunnit ikapp dig själv idag! Härligt med muskler och att klara mer – me like! Jag märker att jag kan mer än jag tror, det hänger ihop med hjärnan också du vet. Men nya muskler? Nja, än så länge får jag vara nöjd med minuscentimetrar (och musklerna som växer där under, förstås!!)

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s