Lördag – styrketräning med five-finger-skor

Idag står det ben och rumpa OCH steady state på schemat!

Ben/rumpa passet avklarade jag i morse men tyvärr med dåligt fokus. Klockans pulsmätare krånglade och det drog ut 30 minuter på tiden (+ ytterligare fem minuter att få på mig five-finger skorna före detta), så när passet väl drog igång så var jag irriterad, hungrig och för svag. Jag borde varit stark som en häst med tanke på att jag åt Ben and Jerrys glass igår kväll men jag kanske också var svag eftersom jag hade huvudvärk hela dagen igår.

Men jag körde passet i alla fall och någon gång under dagen blir det 45-60 minuter steady state.

Skorna är verkligen KANON! De sitter bra, de ger väldigt bra känsla, står stadigt i övningar såsom utfall mm. VÄLDIGT bra investering! NÖJD!

Nu ska jag ut och skotta snö IGEN, och jag har gjort lite olika bönsallader (typ bara bönor med olika kryddor) till lunch och middag som tillbehör idag och dagarna framåt. Otroligt vackert väder idag men i eftermiddagen kommer snön igen så lika bra att ”komma ikapp” med snöskottandet.

I eftermiddag ska jag ligga i soffan och tänka igenom kosten igen, och analysera veckan som varit. Jag ser att jag inte får i mig kalcium så det räcker, så det blir till att köpa kalcium tabletter vid nästa Apoteksbesök..

Vad händer hos er ? Lever ni i kylan? Kram!

Ben- 3 ggr per superset/övning
•    Crosstrainer 5 minuter + uppvärmning
•    Box Jump + Utfall med hantlar – 10 st av vardera och sida
•    Knäböj med kettlebell + Deadlift kettlebell – 15 st per övning
•    10 st Burpees
•    Hoppande knäböj med hantlar + Knäböj på ett ben med andra foten bakom i redcord – 10 st
•    Djupa knäböj med kettlebell med pilatesboll bakom ryggen (mot väggen) – 10 st
•    10 st Burpees
•    Benlyft utanpå (utsida höft och lår) + Benlyft inåt (insidan lår) –  15 st per ben i Trainern
•    Höftlyft på boll – 20 st
Avsluta med:
•    Sista 10 minuter stretch

14 kommentarer Lägg till din

 1. Anna B skriver:

  Här är det också kallt som sjutton så det går inte att vara ute med barnen idag. Jag har pluggdag och ligger på övervåningen och lyssnar till tappre maken som försöker sysselsätta/underhålla kidsen med inomhusaktiviteter. Det blir ett benpass idag eller i morgon. Planeringen var egentligen imorgon men nu blev jag peppad att testa ditt pass så det kanske blir redan idag;) Jag fick en ny kb på 16kg av älskade maken i veckan så den vill jag testa deadlift med. Gör du på ett eller två ben? Kram!

  1. Vilken härlig present, Anna:-) Deadlift denna månaden är med två ben, förra månaden delade jag på det mesta:-) Jag kör ju andra övningar på ett ben. Kör hårt:-) kram

 2. bodycomf skriver:

  Sitter och laddar för crossfit, men har sån grym träningsvärk så jag är nästan lite rädd för att åka dit och se vad som bjuds idag… 🙂 Hatar också när det blir såna där ”fördröjningar” typ om datorn (och musiken) krånglar, eller man glömt vattenflaskan, barnen stör mitt i och annat. Grrr…! Du får vara lite extra fokuserad under snöskottningen istället 🙂 Ha en bra lördag!

  1. Skottningen avklarad och nya snömolnen har inte kommit fram ännu 🙂 Tycker du är sååå stark som går dit idag igen med galen träningsvärk! You go girl! Kram

 3. Therese skriver:

  God förmiddag!! Ledsen att krånglade för dig i morse och huvudvärken igår! Du är en kämpe. Här har nattsömnen varit = 0, dottern är feberfri men lillemannens feber kom tillbaka igår kväll. Han hostade tills han kräktes, fick feber topp runt 2-tiden. Vaknade 1 gång i timmen. Det blev alltså ingen morgonträning, skjuter på styrkan till i morgon och försöker få till ett steady state under dagen alternativt då barnen somnat. Hade gärna velat gå ut, men jag stannar nog inne hela dagen så barnen får bli friska. Frisk luft är inte farligt, men någon måtta får det vara med tanke på kylan. Skotta lugnt! Kram

  1. Vilken tortyr, Therese. Att inte få sova är det jobbigaste jag vet… 😦 Hoppas att du hittar något sätt att vila under dagen. VI gick runt kvarteret och höll på att frysa ihjäl, det är verkligen SUPERKALLT! Kramisar!

 4. Maria Mollstedt skriver:

  Blir till att leta fingerskor alltså 🙂
  Lycka till med analysen i eftermiddag! Hör av dig om du vill ha tips.
  Ha en underbar lördag….trots snö 😉
  Kram!

  1. Tack Maria! Ingen mer snö ännu:-) Det räckte kanske med stängd E4 hela eftermiddagen/kvällen igår… kram!

 5. Jessica skriver:

  Här är det i också kallt, struntar i promenaden men det kanske blir lite utomhus lek med syskonbarnen om kylan lägger sig lite 🙂 ska hinna med lite yoga också innan Melodifestivalsmys 🙂

  Tråkigt när det krånglar! Men är grymt avundsjuk på skorna!

  Hoppas du får en bra lördag!

  1. Yoga på, härligt med din utmaning, Jessica:-) Njut av din lördag! Kram

 6. Trillingnöten skriver:

  Idag är det grymt kallt! Så jag ville inte gå till gymmet. Istället tränade jag hemma och improviseade i mitt träningsprogram och det gick bra det! Vad härligt med de där Five-finger…de ser läskiga ut att ha på sig, men de kanske är bekväma? 🙂

  1. Lite konstiga att få på sig, men skönt när de väl är på:-) Kör försiktigt idag! Kram

 7. AmandaP skriver:

  Tråkigt med huvudvärk, hoppas det känns bättre i dag, så du kan njuta av din helg!
  Här blir det vila, hälsa på släkting, undrar vad de bjuder på? Känns lite jobbigt när jag inte vet vad som bjuds på, jag tillåter mig att äta det som bjuds på, men kanske inte vill ( om det kanske inte är just det jag är sugen på och hur stor risk är det att det är det då?!)
  Ha det så bra!

  1. Jag lider också med maten när jag inte har koll, jag ogillar speciellt mat som inte ens är värd att slösa kalorier på… Dvs man mår dåligt, det smakar inte gott.. Håller tummarna att du blir positivt överraskad.. Kramisar Amanda!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s