Onsdag

 Godmorgon!

Jag funderade igår och har nu bestämt mig på att dra ner på ben och rumpträningen… Det blir ett dedicerat pass i veckan och kanske några squats i samband med andra pass OM jag känner att det blir för lite.. Trots att jag inte ens tränar vader eller knappt lår (mer fokus på rumpa) så har jag fått riktigt muskulösa ben åt det mindre feminina hållet.. Skratt. Så sans och balans lite känner jag. Det finns andra områden som behöver mer kärlek och fokus.

Såhär tror jag att jag kommer att träna i några veckor. Jag ska även (där det går) pressa mig med färre rep och mera vikter, men jag har ju fortfarande axlarna som begränsar lite. Det känns i alla fall jättespännande!

Måndag – Steady State Cardio + 30 min Yoga

Tisdag –  Styrka Rygg /Triceps/Mage

Onsdag – HIIT + Yoga

Torsdag – Styrka Bröst/Mage/Biceps/Axlar

Fredag – Vila/Stretch

Lördag – Styrka Ben/Rumpa /Mage  + Steady State cardio crosstrainer

Söndag – Löpning på löparband eller utomhus – inkl intervaller

Dagens pass var alltså HIIT och med denna huvudvärk så körde jag crosstrainerns egna intervaller… Det blev 30 min HIIT med 6 intervaller och sedan 30 min bergsklättring (ett program) Totalt ca 670 kcal och 72 poäng  i aktivitetstävlingen hemma:-)

Vad har ni för fokus just nu med träningen? Skryt gärna lite om hur bra ni är:-) Kraaaam!

13 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Åh, starka ben är sååå snyggt 🙂 Du verkar ha superlätt att få muskler! 🙂 Det är ju toppenkul! Själv kämpar jag…men jag tror det mest är kosten för min del som ställer till det 🙂 Men nu så satsar jag järnet så får vi se vad som händer 🙂 Ha en fin onsdag!

  1. Godmorgon Trillis. Japp jag har starka ben men INTE snygga ben.. Men de är fungerande och funkar bra, tack och lov:-) Massor med kramar!

 2. HelenaE skriver:

  Smart att vara uppmärksam och ändra om lite. Ibland behöver man ju göra det och inte bara köra på, man får hålla koll på hur kroppen växer och vad som händer. Mitt mål är ju styrkan nu, som dock fått lite konkurrens av yogan, men framför allt crossfiten! 🙂 Största målet är att lära mig så mycket om crossfit så jag känner mig bekväm att gå på dagens wod och inte bara intropassen. Längtar!!! 🙂 Ha en riktigt bra dag!

  1. Du kommer att fixa detta jättefort, Helena. Jag känner ingen som du, snart så är du ”värst” även på crossfiten:-) Jag är lite chockad över mina ben faktiskt.. skratt. Kram

 3. beatatjata skriver:

  Får vi utvärdering av kosten snart? Vore kul med dina tankar kring hur det gått att lägga om lite (à la Maria) och hur det känns, hur kroppen känns osv. och så vill vi ha nakenbilder, men du kan få maila dem till mig om du inte vill lägga upp här :-D. Vill ju se starka benen och putiga rumpan!

  Jag kan skryta med hur skönt det är att inte vara så jättefokuserad utan köra lite mer på känsla just nu :-). Överkropp imorse, och steady state på det och det var så gött så! Tror nog att ett överkroppspass, ett benpass och sedan 1 (eller kanske 2) blandpass med kb och mycket flås, eller typ yoga meltdown blir jättebra för mig här i februari, jag gillar variationen men att ändå ha ett par pass som ser likadana ut så att man kan följa utvecklingen. Plus intervaller förstås. Har planerat att testa din 45-minutare i helgen.

  Ha en underbar dag, jag hoppas att huvudvärken ger med sig, det är ju hemskt! Har haft pyttelite huvudvärk i några dagar, inte särskilt besvärande men även det suger energi – jag är grymt mycket tröttare på kvällarna när jag går runt och har lite ont under dagen (oavsett om det är huvudet eller lederna eller vad det nu må vara). Energikrävande helt enkelt! KRAM!

  1. Godmorgon bästa Beata! Den här huvudvärken är jättejobbig, mår lite lätt illa hela tiden också för det tär.. Jag kör liniment och varvar med kyla och äter ipren + treo i kombination just nu.. Utan träningen skulle jag nog vara ett monster. Jag har börjat fila på uppföljning, ska be maken fotografera mig men vi får se om jag vågar visa.. 🙂 kramisar!

 4. Maria S skriver:

  Hej, ska oxå ändra om i mitt program, ska införa ett intervallpass igen. Har haft ett uppehåll ett tag på de. Har inte kört styrka sen i fre så jag längtar till ikväll, jag vill ta iiiiiiii rejält 🙂 men först jobb och simskolepremiär för dottern.
  Kram

  1. Visst är det härligt att möblera om lite, Maria? 🙂 Skaka om det och se vad som händer. Jag ska försöka få med gullungen på yoga ikväll (hemma alltså). Massor med kramar!!!

 5. Therese skriver:

  Godmorgon fina Lotta, här är aktiv vila idag. Blir en pw på isen runt sjön ikväll med tjejerna. När du ber om lite skryt så…. här kommer det. 😀 Var grymt sötsugen hela dagen igår. Men jag fixade dagen utan att frossa, vilket kan hända mig ibland. Då kan en halv bigpack med glass åka ner i magen utan problem. I går fanns detta på lager: lite på botten av minipåse med chips kvar sedan Alicias lördagsmys, en öppnad påse med Ahlgrens bilar, en oöppnad påse med jordnötter (tänkte göra dina Snickers i helgen) samt i kylen låg en halva av en dubbel Mars som maken köpte innan han åkte förra veckan. Jag tittade på sakerna flera gånger, men jag kände nej! Lite extra mat och några cashewnötter samt 1 tsk js på kvällen. Visst är jag bra? 😉 Kram

  1. HÄRLIGT THERESE!!! Fantastiskt bra jobbat! Jag är såå glad för dig, sådant här är peppande att höra så!! WOW igen:-) kram

 6. StepUp 2 Fitness skriver:

  Godmorgon härliga Lotta!!!
  Jag möblerade om i lördags och kör 5 dagars split och då har jag tyvärr inga benpass alls – förutom rehab då som körs varannan dag. Jag vill gärna ta lite av dina benmuskelöverskott 😉 Vill inget annat än att kunna träna ben på nytt! Och testa crossfit, military training och hemska backintervaller…
  Hoppas du får en bra dag!! KRAMISAR!!

 7. Pia skriver:

  Härligt med muskliga ben 🙂 Har inget speciellt fokus med träningen just nu. Kör bodyrock hela månaden, där får hela kroppen träning. Under det här året vill jag klara 50 armhävningar på raken. Och att klara av några dips på dipstation. Med hela kroppsvikten. Just nu klarar jag en halv utan hjälp. Måste göra så att jag har benen i 90 graders vinkel med tårna på en pall bakom mig.

  1. Coolt med tydliga mål 🙂 Jag har inget sådant just nu, det kommer nog när jag är skadefri och uttråkad. 🙂 Kram Pia!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s