Torsdag

God morgon kompisar!

Istället för att gnälla över huvudvärken så kommer jag istället tala om när den är borta? Fokus får ligga på det som är bra!

På tal om bra saker så börjar vi med träning! Idag tänkte jag börja med min ”nya” träning, kroppsdelar; bröst, axlar, biceps och mage. Jag inser att det är väldigt FÅ övningar jag kan göra med mina axlar och jag kan inte lägga på mycket vikt mm Men sagt och gjort, fokus på det som går och detta är dagens övningar!

Nya rutinen är att lägga på viss vikt (skriva upp det på mitt ark) och göra så många reps jag kan (och skriva upp det i mitt ark). Växla mellan 2 övningar och dokumentera rubbet. Vissa övningar kunde jag göra fler men så fort axeln kändes ”sämre” så slutade jag.

Dagens pass:

10 min crosstrainer och uppvärmning

Sittande koncentrationscurl

Liggande bicepscurl i XC (min dörrgrej)

Hammarcurl

Bamsecurl i XC

Axelpress med lätta hantlar

Hantellyft mot hakan med lätta hantlar

Rodd med hantel stående m knä på bänk (lättare hantlar)

Bröstpress i XC

Breda armhävningar på knä  (för att inte stressa axlarna)

Sida mage med kettlebell (upp och ner)

Bodypress dipbar – upp med knäna åt sidan växelvis

Crunches på bänk

Plankan

Fällkniv med fötterna i redcord raka

Fällkniv med fötterna i redcord sneda

Avslutade med 30 min crosstrainer låg intensitet.

Efter passet proteinshake, ½ banan och havregrynsgröt med kanel och te. Nu är jag redo för en lång arbetsdag, kommer hem först när gullungen har somnat ikväll.

Hela familjen gjorde en rusch igår med ”måsten”, gullungen bytte lakan i sitt rum, städade bokhylla mm, vi bytte lakan, handdukar, kökshanddukar, tvättade, handlingslistor är klara (pojkarna handlar idag), fyllde på med ved mm. I helgen är det fika på lördag eftermiddag med kompisar och söndag ska vi på äventyr och titta/drömma på ett sommarhus.

Nu ska jag se över min packning idag; mellis, lunch, mellis, middag och mellis så att jag klarar mig 🙂 Beata önskade få en recap över min kost sista tiden och jag hoppas att jag kan hitta inspirationen att göra det i helgen, just nu så är det nog inte läge att uttala sig om varken kropp eller kost.. 🙂

Kramisar! Är ni redo för helgen? Eller är det i helgen ni kommer ikapp?

28 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  Bra upplägg här! Hoppas din huvudvärk ger med sig! Det är verkligen inte kul med ont i skallen, Har haft det den senaste veckan, men nu har det blivit bättre. Tack och lov.
  Kör på som tåget 🙂 Precis som du! Vi är pålitligare än SJ vill jag lova! hahaha…apropå. Du som har åkt mycket tåg nu. Hur har det varit ute på rälsen? Jämfört med förra året? Jag åkte endast några gånger då och det var förseningar titt som tätt då…Kram och ha en superfin torsdag!

 2. Hahaha, trillis, vi är ABSOLUT bättre än SJ. Den milda vintern har påverkat tågtider positivt, det vi tågpendlare Gävle-Sthlm surar för; Nya sämre tåg, med 15 min LÄNGRE restid, ändrade tidtabeller mm. Jag vet inte vilken sträcka du pendlar men det är väääldigt olika från ställe till ställe. (Jag åker tåg med några från Trafikverket och SJ:-)) Önskar dig en härlig tordag också! kram!

 3. AmandaP skriver:

  Jobbigt med både huvudvärken och axlen, men du är så klok och fokuserar på annat 🙂
  Eftersom jag jobbar 80% och lite oregelbundna tider, så gör jag alltid färdigt i veckorna och ha helgerna till mys.
  Stora tjejens huvudvärk vill inte ge med sig, så nu ska vi prova akupunktur nästa vecka, har du provat det? Mamman här är lite nervös inför det!

  1. Hej Amanda! Smart att prova det, jag tycker att det är jättebra för spänningshuvudvärk mm. Bra att prova annat än tabletter. Det är odramatiskt och tryggt:-) Hoppas att det ger med sig för din gullunge, jobbigt när våra små är sjuka… Antar att ni provat syn, blodtryck, käkar (gnissel på nätterna) och naprapat? Massor med kramar till mamma Amanda:-)

   1. AmandaP skriver:

    Jodå allt du föreslagit har vi provat!
    Tack för omtanke!

 4. bodycomf skriver:

  Ja den här helgen blir det garanterat ”komma ikapp”… Har mycket jobb att göra (bl a 60 spanskaprov att rätta, kommentera och utvärdera enl. nya läro- och kursplanen) men det kommer finnas tid för mys, pizza (hemgjord) och TRÄNING! 🙂 Den där huvudvärken du har verkar inte vara att leka med, och det är strongt gjort av dig att ändå låta allt rulla på som vanligt! Just huvudet är ju lite svårt att koppla bort om det värker, det tar ju rätt mycket energi… Håller tummarna att du får en bra (men lång) arbetsdag! Kika in sen efter kl fem så får du se mig i ”Marilyn-klänningen” 🙂

  1. Oj Helena! Det var mastigt. Jag kikar in på tåget hem (ca kl 21) och spanar in din klänning!! Bamsekram!

 5. StepUp 2 Fitness skriver:

  God morgon fina Lotta. Vilket rejält pass du körde i morse. Hoppas att axeln kan börja stärkas på nytt . Själv tar jag vilodag men har andra sysslor inplanerade, blir inspirerad av dig och kör igång med helgens sysslor redan idag. Vi är bortbjudna fredag och lördag och då blir det sena kvällar och morgnar – inte mycket gjort de dagarna. Hoppas din långa dag blir bra och går fort 🙂 Kramisar!

  1. Skönt att du får klart lite inför din späckade helg, Betty:-) Härligt med vilodag, det har jag imorgon. Har bokat massage mm.. Massor med kramar! Njut av din dag!

 6. superSHEro skriver:

  Hmm kanske missat nåt här.. men vad är det som felar med axeln?
  Fortsatt trevlig dag!

  1. Typ bursit (inflammation), det blir bra om några månader. kram!

 7. Jessica skriver:

  Härligt pass som vanligt! Hoppas den långa dagen flyter på för dig, men du verkar väl förberedd! 😉

  Här är det åter på banan som gäller efter den lätta (extremt lätta, tack och lov) svängen av magsjuka. Vilade igår också eftersom jag fortfarande kände mig lite som en urvriden trasa igår morse, men dagen igår kändes superbra och idag vaknade jag och mådde toppen, så nu provar vi igen! 🙂 Liite motigt att det alldrig blir någon kontinuitet i träning/kost då jag ständigt åker på nya baciller – men det är ju livet och det kan man inte göra så mycket åt, jag börjar förstå det nu :-P. Det blir yoga och pw idag, som vanligt. Tänkte prova på att göra några goda tonfisksmörgåsar idag! Massor med goda grönsaker, ”gegga till” någon tonfiskröra med avokado… På något halvgodkänt bröd så där 😉 Sen borde jag göra allt det där ni redan gjort också… nödvändigt ont 😉

  1. Trist att du får bacill efter bacill, Jessica:-( Nu gäller att fylla på med vitaminer och antioxidanter mm så att du får kraft! Håller tummarna att du känner dig stark på träningen och att maten blir god:-) Massor med kramar och kör igång med din lista så att du får vara ledig sedan! 🙂

 8. Therese skriver:

  Hej hej! Nu börjar det gå tillbaka till normala rutiner igen. Dottern är på dagis, sonen har sovit och jag har tränat. 😉 Hur är den XC och träna med? Ett bra köp? Kram

  1. Hej Therese!! 🙂 Jag är jättenöjd med XC, för det första så hade ju knappt kunnat träna överkropp med axelskadan utan den, sedan är den mjuk och följsam och SKÖN att köra med. Jag tror att den räcker längre för vissa övningar medan benövningar kommer jag nog växa ur den innan sommaren (Om jag kör på) men vi får se… Supernöjd so far och den är ju så billig? Kramisar!

 9. Västgötskan skriver:

  Helt rätt att fokusera på det positiva. Jag önskar att jag kunde göra detsamma just nu. Måste försöka. Du inspirerar! 🙂

  1. Tack Västgötskan… 🙂 Härligt att jag kan inspirera i eländet… KRAM!

 10. Karin skriver:

  Är grymt imponerad över din förmåga att flytta fokus till det positiva! Ha en fortsatt bra dag!

  1. Tack Karin:-) Kramisar!

 11. Ann-Louise (N) skriver:

  Du är så himla klok Lotta! Man (läs jag) borde försöka fokusera mer på det som är bättre än det som är sämre, precis som du gör. Och jag hoppas verkligen huvudvärken lämnar dig i fred i helgen!

  I helgen blir det shopping en dag, Valbo eller Västerås är inte riktigt bestämt, men det lutar åt Västerås och Stadium Outlet bland annat. Andra dagen blir bakning och städning, min Lilla älskling fyller år nästa vecka, 7 år redan… Träning blir det oxå såklart 🙂
  Ha en bra dag (men vilken lång dag det blir) Kram

  1. Shoppingdag Ann-Louise;.) Det låter härligt! Stadium i Valbo har haft galen rea ett tag så antingen är det urplockat eller fullt med nytt:-) Jag är nog där varje vecka och ”glanar och gluttar” (som min mamma brukade säga) Vi ska också baka i helgen för det blir födelsedagsfika med kompisar (försenad), gullungen ska göra chokladtårta, jag ska göra bärpaj med vaniljsås och sedan funderar jag på att göra ett smartare alternativ till choc chip cookies. Hoppas att du får superhärlig helg och hinner allt du vill OCH vila:-) kram!

 12. Tina skriver:

  Vilka pass du gör varje dag! Du är enorm.
  Jag har gjort lite måsten och jag hoppas att jag hinner fler innan helgen. På lördag ska vi umgås med sonens ishockeylag.
  Jag har fått ont i nacken så jag har gått runt med vetebot. Blev vettskrämd när jag ställde mig på vågen, tur att det gick att plocka bort vikten .
  I kväll ska ett gäng Zumbadansare få träna cirkelträning med mig. Kul med nya människor!
  Ha en bra dag! Kramiz

  1. Hahaha, jag skulle också dött om vetekudden blev vägd med mig;-) Jag brukar växla mellan ispåse och varm vetekudde, det är skönt för kroppen. Häftigt med zumba-cirkelträning:-) Kör hårt!!! Kramisar 🙂

 13. Pia skriver:

  Hoppas huvudvärken ger med sig snart. Jag har ont i nedre ryggen. Brukar sällan ha ont , förutom spända axlar och huvudvärk ibland. Inte jätteont, men så att jag känner av det och i vissa rörelser känns det mera. Ska strecha ryggen extra mycket ikväll. Hinner oftast fixa allt med städning inför helgen, sen är det skönt att slappa.

  1. Jobbigt Pia:-( Kanske även stretcha baksida lår? Jag ska stretcha noga från och med imorgon, svårt att stretcha i kostym på jobbet:-) Kram!!!

 14. Stackars ditt huvud! Och axlarna med förstås! Hoppas båda delar ger sig snart så att du kan ge järnet. Fast det gör du förstås ändå :-). Kram!

 15. Elgot skriver:

  Härliga Lotta! Du har så rätt i det här med att flytta fokus. Det man inte kan ändra får man acceptera. Jag hoppas att du får en fin helg nu när den är förberedd och allt 🙂

  Jag har städat halva kvällen, burit in ved och gjort lite planering. Min store älskling fyller år i morgon och jag vill att han ska få en fin start på dagen även om jag inte är hemma… Känner mig redo för helgen. Det är ändå bäst när man får vara med sin familj.
  Kram!

 16. maria mollstedt skriver:

  Hoppas att det där onda ger sig snart – med ditt sunda förnuft gällande vila och variation är jag övertygad om att det kommer att hända :). Fullkomligt älskar din styrka att konstatera läget och fokusera på det goda. Kram på dig!!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s