Funderingar och förslag på nytt träningsprogram – input mottages tacksamt

Hej Cyberkompisar! Här är mitt förslag på pass, vad tror ni? Jag vill öka intensiteten på den tiden jag tränar för att maxa fettförbränning samt få definerade muskler biceps, triceps, axlar, mage samt underhålla rumpan:) Feedback önskas:)

Sammanfattning: 2 intervall pass, 3 styrkepass och avsluta med 20-30 minuter cardio 130-140 i puls. På vilodagar yoga/stretch. (2 vilodagar) Samtliga styrkepass avslutas med plankor i olika varianter.

Förslag för vecka 1 av träningsprogrammet:

Måndag:

10 st Knäböj med kettlebell

10 st Utfall med hantlar

10 st Step up på styrkebänk med KB

10 st KB Swing

Efter avslutad cirkel bergsklättrare i 1 min och börja om från början – totalt 3 varv.

Fortsätt direkt med plankhopp. Stå i planka med raka armar och hoppa till höger om mattan med båda fötterna och sedan till vänster. 20 ggr.

Avsluta med crosstrainer 20-30 min.

Tisdag:

Intervaller – Pulkabacken 15 ggr rusa upp, gå ner

Onsdag:

10 st Hammarcurl

10 st Axelpress en arm i taget med KB

10 st Hög rodd

10 st Triceps-En arm-över hvuudet

10 st Enarmsrodd med handen på bänk med KB

Efter avslutad cirkel, Jumpin jacks i 1 min och börja om från början igen. Totalt 3 cirklar.

Sidplanka med raka armar i 1 min per sida.

Avsluta med 20-30 min cardio

Torsdag:

Yoga

Fredag:

Intervaller pulkabacke som tidigare i veckan

Lördag:

10 st Flyes med hantlar på sned bänk

10 st KB tvåhandswing

10 st Santana Push-ups

10 st KB vindkvarn

Efter avslutad cirkel, Burpees i 1 min och börja om från början igen. Totalt 3 cirklar.

Maxa antalet armhävningar.

Planka med tårna på träningsbänk 1 minut.

Avsluta med 20-30 min cardio

Söndag:

Yoga

Vecka 2

Här vill jag skapa ett annorlunda program med färre antal övningar där samma styrkeprogram körs 3 gånger i veckan ex KB och armhävningar och annat i hög takt + cardio 2 dagar. Jag ska fundera på upplägg för detta. Sedan vill jag köra växelvis mellan program 1 och 2 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s