Fokuserad/Annorlunda?

Jag spenderade förra året med väldigt mycket frustration. Jag hade ont i kroppen (efter olycka), ont i själen (pga jobbiga följder) och jag kände verkligen inte igen mig själv. Hormonerna sprutade och jag som alltid tränat mycket såg helt plötsligt ut som en blubb/barbamamma. Jag kunde inte längre springa som både har varit ett sätt att sköta vikt/kropp och som varit skön ventil för psyket. Sista december 2010 så insåg jag att ENDA sättet att få tillbaka den jag en gång var, att göra saker annorlunda. Jag kan inte sörja det jag inte kan göra utan bestämma mig för vad jag KAN göra.

 • Jag vägde för mycket
 • Jag hade en kropp som jag inte trivdes med
 • Jag hade ingen bra ork
 • Min kropp gjorde ont och jag kunde inte träna det jag vanligtvis gjort

31 december så började jag med ny kost och skulle försöka styrketräna (Japp, jag började på nyårsafton) Jag landade i Sverige på morgonen den 31 december efter att ha varit i Egypten i 2 veckor och i princip sett min muffinsmage i solstolen varje dag…

Jag körde med en metod som jag köpte från en PT i 2 månader men kosten och bristen på variation var verkligen URTRIST! I mars 2010 började jag med Olgas kost och träning. Min kropp strävade emot viktnedgången men långsamt så började kroppen bli lite fastare och musklerna började komma tillbaka.

Nu kör jag själv och jag använder denna bloggen för att ”rapportera” kost och träning. Jag har kommit till det läge där mitt FOKUS ligger på RESULTAT. Vilket innebär att jag inte fuskar eller ens tänker på att fuska speciellt ofta. Jag vill verkligen nå mina mål nu och jag vill inte förstöra för mig själv. Jag har min fuskdag per vecka och det får räcka, jag vill inte hoppas och tro att jag gör rätt saker och sedan uteblir resultatet och jag blir ledsen och känner att jag inte gjorde mitt bästa.

För att inte ha ont varje dag (påföljder efter olyckan) så behöver jag bygga muskler för att kompensera det som blev fel.

Jag förstår att jag är annorlunda och väldigt fokuserad, men jag vill vill vill få resultat, för risken när resultaten uteblir är att jag ger upp.

Här är jag – galet fokuserad – nöjd för varje dag jag lyckas – tacksam för mina cyberkompisar!

 

10 kommentarer Lägg till din

 1. Maria S skriver:

  Vilken resa du gjort, grattis till dig. Du ska vara stolt. Har du ingen före bild? Är så kul att se förändringen i bilder. Jag är glad att jag hittat din blogg samt flera andra som är inne på samma linje. Allt tack vare Olga och hennes blogg 🙂 min resa började juni 2010, två på jobbet frågade om jag var gravid, min son var då 10 mån. Det var min spark i baken, jag blev riktigt arg. Jag är inte färdig men kommit en BRA bit på väg.

  1. fokuseradenergi skriver:

   @Maria – Jag älskar verkligen vårt community där vi samlas på olika bloggar och stöttar och peppar varandra. Det är jätteviktigt och otroligt kul. Jag lär mig något nytt varje dag. Tillsammans kommer vi att lyckas 🙂 Hur långt har du kvar? Tack för att du berättar 🙂 Kram!

   1. Maria S skriver:

    Jag lär mig oxå massor 🙂 Ja, det är en bit kvar. Har mest kvar på magen som jag inte riktigt gillar, tror dock att det är där jag tappar i sista hand och lägger på mig i första hand 😦 Ska hänga med i Beatas fokusmånad nu och jag kommer inte ha som mål att tappa x antal kg, jag hoppas det blir något eller några, ska mer ha som mål att äta ordentligt, träna ordentligt och sen hoppas på att få mer synbara muskler 🙂 kommer bli plankor dagligen, har börjat tröttna…Men vad gör man inte 😉 Kram

    1. fokuseradenergi skriver:

     @ Maria – vad roligt att du hänger på. Jag tror inte att du behöver göra plankor, i alla fall kommer jag inte att göra detta varje dag. Lyfter man tungt med kb mm så kommer bålen med i bilden. Fast iofs så är det ju bra med lite plankvarianter ibland, men inte varje dag. Det är vad jag tror i alla fall 🙂 Jag kan dock inte mer än dig, så du behöver inte lyssna 🙂 Massor med kramar!

 2. Rebecca Strand skriver:

  Heja underbara du, till alla er där ute kan jag bara säga;
  Jag är Lottas granne och sen kan ni ju räkna ut hur lycklig man är över att ha en sådan fin och fantastisk vän till granne?! Det är ju nästan för bra för att vara sant! Saknar sommaren och semestern för nu jobbar vi och träffas bara snabbt då och då 😦 men poff så är vintern över och vi sitter i solstolarna med våra nya snygga vältränade och fasta kroppar, dricker en fruktsmoothie och fnissar i solen :oD LÄNGTAR!

  KRAM, jag hejar på dig!!!

  1. fokuseradenergi skriver:

   @ Rebecca – Tack bästa!! Jag känner hur du hejar 🙂 Du är en källa till inspiration för jag vet ingen som har sådana fina muskler som du har 🙂 KRAM!

 3. Etty skriver:

  Vilken resa du gjort och vad glad jag är för din skull 🙂
  Känner igen mig i mycket, även om min viktuppgång berodde på helt andra saker än olycka och smärta. Jag började följa Olga hösten 2010 och hade henne som PT från maj. Nu kör jag också själv och är lika fokuserad som du.
  Det är så kul att följa dig!!!

 4. fokuseradenergi skriver:

  @ Betty – Tack för att du är glad för mig, jag är glad för dig också. Vårt lilla mys community. Hänger du med på killer månad? Ha det superbra! 🙂

  1. Etty skriver:

   Jag hänger gärna på men har inte riktigt bestämt på vilket sätt. Jag rapporterar 😉 när jag vet. När börjar du?

 5. Fint skrivet av en fin Lotta. Jag känner igen mig så, även om min historia är annorlunda. Vi kommer alla från olika håll men förenas ju i önskan att må bättre, bli starkare (mentalt och fysiskt), orka mer, bli snyggare :-). Liksom du är jag så glad för vad bloggen ger mig. Vem kunde ana det? Hade jag anat hade jag börjat blogga för många år sedan! KRAM!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s