Dagens kost – söndag

Dubbel espresso och vatten före yoga

Frukost: Omelett på 1 ägg, 2 äggvitor, lök, tomat, lite mögelost

Mellis: Proteinpulver

Lunch: Nötbiffar m rött ris, tomat, 1/2 avokado, gurka, paprika, bönor

Mellis; Keso mini och bär

Middag: Nötfärs m 1/2 avokado, tomat, röd lök, gurka, vita bönor, 1 msk mexikan chili

Kvällsmål: blir kokt ägg på sportknäcke (jättehungrig )

3 kommentarer Lägg till din

 1. Johanna Lill-Thylin skriver:

  Hej Lotta!
  Jag har följt din blogg en tid och har länge tänkt kommentera men det har aldrig blivit av. Du verkar vara en positiv person full av energi och jag imponeras av hur väl du genomför din veckoplanering både vad gäller kost och träning. Vet själv hur svårt det är att få allt att gå ihop. Har en liten 11 månaders och är fortfarande hemma men börjar jobba i december. Då gäller det att planera till fullo även för mig för att få ihop träningen och maten.
  Vill dela med mig av 3 goda recept för lite inspiration till dig och andra läsare. Varning för en lång kommentar…. =) Here we go:

  Lasagne med kyckling och keso

  300-400 gram kyckling eller kalkonstrimlor
  2 stora morötter
  2 vitlöksklyftor
  någon matsked kallpressad olivolja
  1 förpackning krossade tomater
  salt och peppar
  400-500 gram keso
  fullkornslasagneplattor
  mager ost

  Sätt ugnen på 200 C. Riv morötterna grovt och hacka vitlöken fint. Riv osten och ställ åt sidan. Häll lite olivolja i en gryta och fräs morötterna och vitlök ett par minuter. Tillsätt krossade tomater. Salta och peppra. Låt såsen puttra på låg värme medan du gör resten. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i oljan. Blanda ner kycklingbitarna i tomatsåsen. Lägg lite tomatsås och lite keso i en ugnsfast form och varva sedan lasagneplattor, sås och keso. Avsluta med riven ost. Låt stå i ugnen i 20 minuter.

  Söndagssauté av kyckling (mycket gott!)

  4 biffar av kycklingbröst
  1 msk olja
  1 tsk salt
  svartpeppar
  1 ask champinjoner
  4 skivor bacon (men jag tar parmaskinka)
  3-4 soltorkade tomater
  2 dl 4% matlagningsgrädde
  3 tsk dijonsenap
  hackad persilja för garnering

  Ansa och skär svamparna i skivor. Strimla bacon/parmaskinka och tomater. Bryn biffarna på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Rada biffarna i en ugnsform. Bryn bacon/parma i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och bryn lätt. Fördela blandningen + tomaterna på köttet. Krydda grädden med senap och häll i formen. Stek 10-15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Klart att servera tillsammans med quinoa, bulgur, ris eller grönsaker.

  Lasagne utan kolhydrater

  500 gram nötfärs
  2 st zucchini
  1 gul lök
  1 vitlöksklyfta
  olivolja
  salt och peppar
  3 dl krossade tomater
  1 lagerblad
  oregano
  1,5 dl matlagningsgrädde

  Sätt ugnen på 200 C. Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj och torka av. Hacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök, vitlök i olja och salta och peppra. Tillsätt tomater, lagerblad, oregano och grädden. Låt koka en stund. Varva sås och zucchini i en smord form. Gratinera i ca 30 minuter. Servera med en sallad. (Om man inte vill köra kolhydratsfritt kan man tillsätta lasagneplattor och ta bort zucchinin. Det blir i vilket fall som helst en god köttfärssås som också kan användas som sådan).

  Lycka till!
  Och tack för en intressant blogg! Keep up the good work!
  /Johanna från Finland

  1. fokuseradenergi skriver:

   Kiitos Johanna! 🙂 Vad glad jag blir!!!! Jag lägger ut recept som blogginlägg imorgon så hittar våra kompisar dem lättare + att de blir sökbara på bloggen. Vad roligt med en läsare från Finland, jag är halvfinne 🙂 Vart i Finland bor du? Min släkt bor i Åbo. Sov gott!

   1. Johanna skriver:

    Bor ca 10 mil norr om Vasa, ungefär i höjd med Umeå, så det är en bit upp i landet… Va bra att recepten ”uppskattades”. Tycker själv det är roligt med nytt att prova på, min man däremot är kanske inte lika glad över detta alla gånger 🙂 Ha en skön kväll!
    /Johanna

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s