Dubbel espresso och vatten före yoga
Frukost: Omelett på 1 ägg, 2 äggvitor, lök, tomat, lite mögelost
Mellis: Proteinpulver
Lunch: Nötbiffar m rött ris, tomat, 1/2 avokado, gurka, paprika, bönor
Mellis; Keso mini och bär
Middag: Nötfärs m 1/2 avokado, tomat, röd lök, gurka, vita bönor, 1 msk mexikan chili
Kvällsmål: blir kokt ägg på sportknäcke (jättehungrig )
Hej Lotta!
Jag har följt din blogg en tid och har länge tänkt kommentera men det har aldrig blivit av. Du verkar vara en positiv person full av energi och jag imponeras av hur väl du genomför din veckoplanering både vad gäller kost och träning. Vet själv hur svårt det är att få allt att gå ihop. Har en liten 11 månaders och är fortfarande hemma men börjar jobba i december. Då gäller det att planera till fullo även för mig för att få ihop träningen och maten.
Vill dela med mig av 3 goda recept för lite inspiration till dig och andra läsare. Varning för en lång kommentar…. =) Here we go:
Lasagne med kyckling och keso
300-400 gram kyckling eller kalkonstrimlor
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
någon matsked kallpressad olivolja
1 förpackning krossade tomater
salt och peppar
400-500 gram keso
fullkornslasagneplattor
mager ost
Sätt ugnen på 200 C. Riv morötterna grovt och hacka vitlöken fint. Riv osten och ställ åt sidan. Häll lite olivolja i en gryta och fräs morötterna och vitlök ett par minuter. Tillsätt krossade tomater. Salta och peppra. Låt såsen puttra på låg värme medan du gör resten. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i oljan. Blanda ner kycklingbitarna i tomatsåsen. Lägg lite tomatsås och lite keso i en ugnsfast form och varva sedan lasagneplattor, sås och keso. Avsluta med riven ost. Låt stå i ugnen i 20 minuter.
Söndagssauté av kyckling (mycket gott!)
4 biffar av kycklingbröst
1 msk olja
1 tsk salt
svartpeppar
1 ask champinjoner
4 skivor bacon (men jag tar parmaskinka)
3-4 soltorkade tomater
2 dl 4% matlagningsgrädde
3 tsk dijonsenap
hackad persilja för garnering
Ansa och skär svamparna i skivor. Strimla bacon/parmaskinka och tomater. Bryn biffarna på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Rada biffarna i en ugnsform. Bryn bacon/parma i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och bryn lätt. Fördela blandningen + tomaterna på köttet. Krydda grädden med senap och häll i formen. Stek 10-15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Klart att servera tillsammans med quinoa, bulgur, ris eller grönsaker.
Lasagne utan kolhydrater
500 gram nötfärs
2 st zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt och peppar
3 dl krossade tomater
1 lagerblad
oregano
1,5 dl matlagningsgrädde
Sätt ugnen på 200 C. Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj och torka av. Hacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök, vitlök i olja och salta och peppra. Tillsätt tomater, lagerblad, oregano och grädden. Låt koka en stund. Varva sås och zucchini i en smord form. Gratinera i ca 30 minuter. Servera med en sallad. (Om man inte vill köra kolhydratsfritt kan man tillsätta lasagneplattor och ta bort zucchinin. Det blir i vilket fall som helst en god köttfärssås som också kan användas som sådan).
Lycka till!
Och tack för en intressant blogg! Keep up the good work!
/Johanna från Finland
Kiitos Johanna! 🙂 Vad glad jag blir!!!! Jag lägger ut recept som blogginlägg imorgon så hittar våra kompisar dem lättare + att de blir sökbara på bloggen. Vad roligt med en läsare från Finland, jag är halvfinne 🙂 Vart i Finland bor du? Min släkt bor i Åbo. Sov gott!
Bor ca 10 mil norr om Vasa, ungefär i höjd med Umeå, så det är en bit upp i landet… Va bra att recepten ”uppskattades”. Tycker själv det är roligt med nytt att prova på, min man däremot är kanske inte lika glad över detta alla gånger 🙂 Ha en skön kväll!
/Johanna