Bokrecension The Eat Clean Diet – Just the Rules

 Nu har jag läst boken Just the Rules. Det är en bok som är väldigt basic och nog ingenting för oss fitness nördar som redan lever och äter bra. Jag kan tänka mig att det vore en AHA upplevelse för personer som äter mycket hämtmat och halvfabrikat, som missar frukostar mm. Detta är enkla regler punkt för punkt för att minska sockersug och annat. ”Ät grönsaker, magert protein, komplexa/långsamma kolhydrater och unna dig bara en fri sak i veckan” = Summering av boken…. (Förlåt om jag förstörde slutet för någon nu… 🙂 )

7 kommentarer Lägg till din

 1. Inga nyheter för oss olga-mamas då? Fortfarande inte beställt paulun-boken, det blev kb-kurs istället :-). Förresten, har du fått någon rekommendation av Olga om NÄR på morgonen du måste äta frukost? TÄnker på att du äter på tåget ibland. Fast då kanske du alltid grundat med proteindrink före träningen? Jag måste rationalisera frukosten lite insåg jag idag. Förr tog jag alltid med mig frukost och åt direkt när jag kom på jobbet, medan jag igenom mail och dagens planering. Men då går det ca 1,5 timme från uppgång till frukost och jag undrar om det är bra nog.

  1. fokuseradenergi skriver:

   Hej Beata 🙂 Jag har nog inte fått ngn tidsuppskattning av Olga mer än att äta direkt efter styrkan, och det gör jag. Jag äter medan jag sminkar mig. På Cardio var nog rådet att helst äta 1 timme efter för att bränna fett på morgonen.. Så mina regler är i alla fall. Vid styrka proteinshake direkt när jag vaknar och sedan grötplättar med banan direkt efter, vid cardio och yoga äter jag oftast på tåget och det blir ca 1 h efter avslutat pass förutom dagar som idag när jag var så hungrig att jag var tvungen att äta direkt. Dock har jag noterat att Bodyrock tjejen (som är super het) tar en proteinshake direkt när hon vaknar ALLA dagar… Var det ett ok svar? kram 🙂 (vid cardio eller yoga så äter jag inget före)

 2. Absolut, jag fattar. Jag tränar ju inte på morgonen så behöver inte de ”reglerna” utan funderade mest på det där med att bryta fastan, så att säga. Om jag för att vara tidseffektiv kan skjuta på det 1,5 timme!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag funderar själv på detta… Jag har inte trott att det spelar roll för jag äter ju riktig frukost på tåget, antingen kl sju eller kl åtta, och det är ju morgon.. Men när jag läser BodyRock och andra kostfanatiker så dricker de proteinshake direkt när de vaknar…? Jag måste fundera vidare på hur jag ska göra… 🙂 Berätta vad du bestämmer dig.

 3. Nu kom jag på att i när jag körde PT Online och Liten vaknade innan fem men vi låg kvar i sängen och mornade oss så sa hon att jag inte behövde gå upp och äta då, det blev frukost efter sju-tiden när alla vaknat. Antar att detsamma borde gälla i denna situation! Får testa. Ett alternativ är ju att dricka en liten proteinshake (typ 1 dl vätska och 0,5 dl pulver) direkt på morgonen, medan jag grejar med annat, och sen frukost på jobbet. Ursäkta mitt frukost-spammande av din blogg 🙂

  1. fokuseradenergi skriver:

   Jag gillar att diskutera viktiga ämnen som frukost 🙂 så du spammar inte 🙂 Vi kan väl hjälpas åt att läsa på och fundera och bestämma vad som är bäst när vi är mer pålästa? 🙂 Tydligen ska den där första proteinshaken sätta igång förbränningen direkt? Den vill jag ju åt? 🙂

 4. Mmm, just det där med att bryta fastan, att sätta igång förbränningen direkt. Tror jag ska testa att köra en mini-shake medan jag gör mig i ordning på morgonen och sen frukost på jobbet. Testar det i veckan! Ska bara ha lite koll på kalorierna eftersom jag inte kommer dra bort något mål senare på dagen, behöver mina mellisar resten av dagen ju. De dagar jag är hemma blir det gröt och ägg i vanlig ordning!

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s