Tankar runt hur jag ska få bättre resultat – vecka 10 av 12 på utmaningen

Jag har lite kvar innan jag är nöjd med formen men jag tolkar det inte som en viktfråga även om det skulle råka bli -1-3 kg i slutändan..

Det lite trista är att för att se mitt bästa ut, så kräver det en ”deff”, typ som för ett bröllop eller fotografering. Men i min fantasi vill jag se ut så jämt..  Dock är det inte nog inte rimligt mål eftersom jag vill vara stark och ha bra hälsa och INTE se tärd ut.

Mina 12 veckors mål:

 • Stark mage med synbara muskler utan putmage (tyvärr inte muskelput utan skinnput)
 • Starka armar med synliga muskler och utan gäddhäng (jag är ju ändå tant)
 • Stark kropp som orkar mycket i både livet och träningen
 • Storlek 36-38 på kläder (jag har 38 idag  men vill gärna gå ner till att 38 är lite stort)
 • Äta 6 bra måltider om dagen 6 dagar i veckan JÄMT utan att tänka och varken svälta mig eller frossa
 • Unna mig det lilla extra på sjunde dagen utan att må dåligt för det (jobbigt, jobbigt)
 • Träna hårt men inte alla dagar utan respektera vila
 • Balans i liv och jobb

Såhär tänker jag inför slutspurten:

 • Jag har mycket mer muskler i bål/mage men har fortfarande lite för mycket skinn/fett under naveln, vissa dagar är bättre än andra vilket indikerar mycket vatten i kroppen..  Lösning: Minska på salt (blir svårt för jag äter väldigt lite salt), VILA (jag blir svullen när jag inte vilar utan tränar för ofta), sova mina 7 timmar. Ät bra mat för magen, återkommer om det.
 • Armarna är starka och muskulösa, om jag skulle deffa i 2 veckor så skulle de nog se bra ut.
 • Jag har en stark kropp och funkar KANON 🙂 Check!
 • Jag har strl 36-38 på kläder men vill få bort några cm runt magen och få lite mer put på rumpan 🙂 Annars så Check!
 • Äta 6 bra måltider om dagen, 6 dagar i veckan jämt utan att frossa eller svälta mig – detta funkar OFTAST bra. Men jag får lite ångest efter fridagen eftersom jag kanske inte nått de mål jag vill riktigt. Jag tror att jag ska försöka dra ner på kolhydrater och lite på protein en vecka och öka grönsakerna och se hur det går.. OM jag blir för hungrig så kommer jag att omvärdera detta för då äter jag på kvällarna och det vill jag inte.
 • En tanke runt fridagen är att kanske begränsa den lite, men i ärlighetens namn så är jag inte för urballad (tycker jag). Visst jag äter smörgås till frukosten med mina ägg, och jag tar bröd till hemmagrillad hamburgare men det är inte så illa. Jag ska tänka EN gång extra för mina val men om jag tar bort denna dag så börjar jag att fuska i veckan och det vill jag INTE.
 • Träna lite hårdare (men inte längre) på mina träningsdagar och sedan sköta mina vila ordentligt (vilket jag gör idag)
 • Min balans i livet är bra just nu – check!

Hur tänker ni?

  Exempel på deff….

3 kommentarer Lägg till din

 1. Maria S skriver:

  Det är så roligt att ha hittat till din blogg, du är så målmedveten och har sånt fokus. Jag är imponerad och blir inspirerad, tack!!!
  Du kommer lyckas med dina mål, är helt övertygad om det 🙂 För egen del måste jag börja fundera på konkreta mål som inte bara är viktnedgång. Ska flytta fokus från det. Kram

  1. fokuseradenergi skriver:

   Maria: Spännande med nya mål:-) Vi på bloggen/bloggarna är gärna med och peppar!! Du har 2 veckor på dig att skriva så startar vi samtidigt med nya mål? Tack för snäll feedback, jättemysigt att läsa 🙂 kram!!

 2. Lisa skriver:

  Lotta är inte du en strl 36 så heter jag Lars Backhans! Eller så handlar du på fel affär, den enda affären i världen där 38 egentligen är 36.

  Blir jäkligt inspirerad av att sätta upp lite konkreta träningsmål inför vår Thailandsresa. HAr alltid älskat att springa men nu har jag inte tagit ett löpsteg på snart ett år 😦 Kanske är dags att börja komma igång. Graviditetskilona är borta men lutar jag mig frammåt så ser det ut som om ngn har glömt en pannkaka kvar på min mage 😀 :S

  Tack för bra inspiration! Massor av kramar till er alla. ❤

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s