Nu är mina 12 veckor slut i min egen utmaning…

Imorgon söndag så är mina 12 veckor slut men jag väljer att mentalt avsluta idag för imorgon är det dax för nya mål.

Hur har det gått?

Jag har nog i ärlighetens namn INTE tänkt rätt med målen. Jag menar, bara för att jag gör det här så kommer jag inte vakna på morgonen sista dagen efter 12 veckor och se ut som Cindy Crawford? Jag har ju mina förutsättningar och du har dina.

Jag har läst/lyssnat mycket på Bill Philips i veckan, och han pratar mycket om bra och dåliga mål. Bra mål är S.M.A.R.T enligt nedan och mina mål har nog varit för flummiga. Jag var/är rädd att sätta viktmål och annat som stökar till det i min hjärna, jag vill ju ha vettiga och bra mål som leder till att jag lever och utstrålar MINA värderingar. Jag måste ta en riktig fundering inför imorgon hur nästa periods mål ska se ut…

Från Wikipedia om S.M.A.R.T :

 • Specifikt
 • Mätbart
 • Accepterat
 • Realistiskt
 • Tidssatt

Mina 12 veckors mål:

 • Stark mage med synbara muskler utan putmage
 • Starka armar med synliga muskler och utan gäddhäng (jag är ju ändå tant)
 • Stark kropp som orkar mycket i både livet och träningen
 • Storlek 36-38 på kläder
 • Äta 6 bra måltider om dagen 6 dagar i veckan JÄMT utan att tänka och varken svälta mig eller frossa
 • Unna mig det lilla extra på sjunde dagen utan att må dåligt för det
 • Träna hårt men inte alla dagar utan respektera vila
 • Balans i liv och jobb

Uppföljning:

 • Magen är stark och man ser lite muskler men jag behöver mindre underhudsfett för att få den effekten jag önskade
 • Starka armar med synliga muskler, ABSOLUT mer muskler i armar och axlar och mer ska det bli. Jag vill stark på ett mer funktionellt sätt och tänker träna på det sätt jag gjort sista 2 veckorna i fortsättningen.
 • Stark kropp som orkar mycket – tack vare bra fitness level och bra flås samt stark ”bål” så känner jag mig verkligen superstark!
 • Storlek på kläder – japp, jag kan ha 36-38. Jag TRODDE att mina byxor skulle bli lite ”lösare” eftersom magen minskade men rumpan putar mer så det gick på ett ut…
 • Äta 6 bra måltider 6 gånger om dagen – FUNKAR KANON!
 • Unna mig det lilla extra på sjunde dagen – kanske det funkar FÖR bra? Borde nog titta igenom detta för kommande perioden för bättre resultat
 • Träna hårt och vila – Träna hårdare och vila mer = Framgångskoncept som jag först fattade sista månaden..
 • Balans i liv och jobb = funkar kanon

Ni har frågat efter före bilder- tyvärr så har jag inga vettiga, som jag kan hitta. Dock så kanske detta blir före-bilder om ett år? 🙂

9 kommentarer Lägg till din

 1. Trillingnöten skriver:

  WOW!! Du är ju helt grym! Vilka muskler du har! Och magmuskler dessutom, som jag kan se klart och tydligt! Det där med att träna hårdare och vila mer ska jag ta i beaktande. Jag är så fokuserad att det lätt blir alldeles för mycket av träning…jag ska nog ta och träna HÅRDARE och vila en extra dag…Det är så spännande med utmaningar och det blir mer fokus då tycker jag! Visst är det så att skillnaden kommer gradvis, den kommer ju inte liksom på dag 0 🙂 utan lite hela tiden! hahaha

 2. Maria S skriver:

  Oj vad snygg du är Lotta! Du har kommit långt, vilka armar och axlar 🙂 Ska oxå ta till mig av att träna hårdare och vila. Idag är det vila och nu en powernapp, älskar att få vila på dagen. Händer inte ofta längre.
  Kram

 3. Vad duktig du är, du ska vara nöjd med vad du uppnått men nya mål behövs alltid såklart!

  Vilka muskler! superbra jobbat!

  tror också på hårdare träning när man tränar och mer vila…..

 4. Elena skriver:

  Wow, riktigt riktigt inspirerande att se och läsa om dina mål och dina fantastiska resultat. Grymt jobbat! Nu är det dags för mig att ta mig ur bebis-dvalan och få lite ordning på livet och träningen… har inte en enda muskel kvar känns det som:-)).

 5. Etty skriver:

  Hallå där snygging och grattis till superfina resultat. Gillar dina muskler, snygga armar, axlar och mage!!! Ja, då kan vi ju konstatera att vårt mål att bygga muskler är uppfyllt 🙂 Tack för inspirationen!

 6. Du är i så grymt bra form!! Jag älskar dina muskler, ursnygg är du! Gillar dina reflektioner också, erkänn att man ständigt lär sig nya saker om sig själv, vad som funkar och inte, vad kroppen svarar på och inte. Det blir aldrig tråkigt i alla fall! SMARTa mål är nog klokt och jag tror att du har ett jättebra balans-tänk. Att träna hårdare när man väl tränar och vila mer är också bra på alla plan tror jag, vi har ju alla begränsat med tid och att kunna få samma resultat (eller bättre) och tid över till annat är ju önskvärt… Fortsätt inspirera som bara du kan!

 7. Barbamamma skriver:

  Kanonfina bilder! Du har jobbat hårt det syns!

  1. fokuseradenergi skriver:

   Tack alla härliga för peptalk:-) Ni inspirerar mig i bloggar och kommentarer och dialog. Idag har jag börjat fundera på mina nya mål och jag hoppas att jag kan berätta om dem imorgon. Jag är så tacksam att ni finns och vi finns här för varandra. Kram och sov gott! 🙂

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s