Bästa målet är det uppnåeliga målet?

Läste Oxygen Magazine igår kväll och då gick de igenom olika forskningsrapporter om hur man ska lyckas med träning och mål. För många vanliga människor, dvs sådana som INTE tävlar på elitnivå mm, så kan det vara jobbigt att sätta mål att gå ner ex 50 kg eller minska 50 cm i midjan. Det kan vara en DEL i ett mål men det målet som verkar fungera bäst (enligt testerna) är de målen som är nedbrutna på de aktiviteter som gör att man lyckas.

Exempel:

Huvudmålet är att jag vill gå ner 15 kg och minska 20 cm i midjan, bli frisk och orka vara en glad person.

Aktiviteter:

Jag ska träna 5 ggr i veckan med hög intensitet i 30 minuter varav 3 pass är styrka

Jag ska äta xxxxx

Jag får unna mig 3 fria måltider som är inom gränsen av xxx osv

På detta viset så lyckas vi vanliga människor med våra mål. För varje liten byggsten så har vi snart en grund och VIPS så står huset klart 🙂 (Jag menar så klart att du har klarat målen:-))

2 kommentarer Lägg till din

  1. Etty skriver:

    Så sant! Och en till viktig sak som jag behöver är vänner med liknande mål. Bloggar som din där man strävar efter samma mål och orkar lyssna och peppa varandra! Tack återigen för att du finns!

  2. Beatatjata skriver:

    Jag har en oxygen hemma som jag köpte i usa på resan, har inte hunnit börja läsa än! Har ytterligare ett par tidningar som jag prenumererar på som jag inte hunnit öppna än. Tiden går lite FÖR fort just nu. I helgen är det jag som planerar in Oxygen-tid…

Kommentera gärna :-)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s